Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijbel podcast: "Hoe zal het zijn als Jezus terugkomt?"

18 maart 2020 · Leestijd 4 min

Deze veertigdagentijd publiceert BEAM elke zondag een Bijbel podcast. Dit keer gaat hij over de terugkomst van Jezus. Wilke, Henk-Jan en Marlieke lezen 2 Tessalonicenzen 2: 1 – 14. Wilke: "Hoe voelt de eeuwigheid eigenlijk, ga je je dan vervelen?"

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De podcast begint met een oefening: doe je ogen dicht en probeer eens voor je zien hoe het gaat als Jezus terugkomt. Henk-Jan ziet een epische filmtrailer voor zich, Marlieke ziet een man in een wit gewaad en Wilke vraagt zich vooral af hoe het toch kan dat iedereen Jezus tegelijkertijd ziet, aangezien de wereld een bol is.

Wilke leest de Bijbeltekst voor:

Broeders en zusters, over de komst van onze Heer Jezus Christus en het tijdstip waarop we met hem worden verenigd, zeggen we u: verlies niet meteen uw verstand en raak niet in paniek wanneer een profetie, een uitspraak of een brief die door ons zou zijn geschreven, het voorstelt alsof de dag van de Heer op het punt staat aan te breken. Laat u door niemand misleiden, op geen enkele manier. De dag van de Heer breekt niet aan voordat velen zich van het geloof hebben afgekeerd en de wetteloze mens verschenen is, hij die verloren zal gaan. Hij zal alles wat goddelijk en heilig is bestrijden en zich erboven vereffen, om in Gods tempel plaats te nemen op de troon en zich voor te doen als God zelf.

Herinnert u zich niet dat ik u dit herhaalde malen heb gezegd toen ik bij u was? Dan weet u ook wat hem nog tegenhoudt en dat hij pas zal verschijnen op de voor hem vastgestelde tijd. Hoewel in het verborgene de wetteloosheid nu al werkzaam is, moet eerst degene die hem tegenhoudt verdwijnen. Pas dan verschijnt hij – en dan zal de Heer Jezus hem doden met de adem van zijn mond en vernietigen door de aanblik van zijn komst. De komst van de wetteloze mens is het werk van Satan en gaat gepaard met een groot machtsvertoon en valse tekenen en wonderen, en allen die verloren zullen gaan, zal hij met zijn kwaadaardigheid verleiden. Want ze hebben de liefde voor de waarheid, die hen had kunnen redden, niet aanvaard. Daarom treft God hen met verblinding, zodat ze dwalen en de leugen geloven. Zo zal iedereen die de waarheid niet gelooft maar behagen schept in onrecht worden veroordeeld.

Maar voor u, broeders en zusters, geliefden van de Heer, moeten wij God altijd danken. Hij heeft u als eersten uitgekozen om te worden gered door de Geest die heilig maakt en door het geloof in de waarheid. Hij heeft u daartoe geroepen door het evangelie dat wij u verkondigd hebben en waardoor u zult delen in de luister van onze Heer Jezus Christus.

Onrust

Over deze tekst praten Henk-Jan, Wilke en Marlieke door. Henk-Jan vindt het mooi, het geeft hem rust, bij Marlieke gebeurt juist totaal het tegenovergestelde: “Ik snap hier niet zoveel van en weet niet wat ik ermee moet. Het levert bij mij alleen maar onrust op.”

Ze praten hier nog even over door. Ook over hoe het zal zijn als je voor altijd bij God bent. Hoe voelt de eeuwigheid? Ga je je daar vervelen?  

Complottheorieën

Marlieke kan zich voorstellen dat mensen in paniek raken en proberen uit te rekenen wanneer Jezus terugkomt, ze herkent zichzelf er ook wel een beetje in: “Ik heb graag controle hebben en wil weten wat er op de planning staat. Wat we bespreken is een goede les om te oefenen met controle loslaten en puur en alleen vertrouwen op Jezus. Ik weet niet wanneer hij komt, ik weet niet hoe dit gaat zijn, maar ik weet dat Hij het is en dat is genoeg.”

Uiteraard praten ze ook door over ‘de wetteloze mens’ of ‘de anti-christ’ zoals hij ook wel wordt genoemd. Wie is dit? Is hij al geweest? Als je hier benieuwd naar bent, luister dan vooral de hele podcast!

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡