Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijbel op Marktplaats: "Ik wil het evangelie doorgeven!"

27 december 2019 · Leestijd 3 min

Het Jezusbeeld past niet meer bij de rest van je interieur, je hebt een overvloed aan bijbels of die kruisoorbellen zijn jouw stijl niet meer. BEAM vraagt zich af waarom christelijke items op Marktplaats staan. Deze keer vroegen we: “Waarom verkoopt u uw bijbel?”.

Gebruikersnaam: Marc

“Met het geld dat ik aan deze oude bijbels verdien, kan ik nóg oudere bijbels kopen. Zo kan ik me beter verdiepen in religieuze gebruiken van vroeger. Ik ben namelijk re-enactment acteur en speel een Johannieter priester rond 1259. Met de vereniging De Hospitaalridders, spelen we de zevende kruistocht naar Jeruzalem. Tijdens deze tocht vinden er verschillende veldslagen plaats, die we zo waarheidsgetrouw mogelijk nadoen. Ik ben tussen de gevechten door de predikant van dienst. Ik heb bijvoorbeeld een reisaltaar, doe sacramenten voor de gevallenen en een zegening voorafgaand aan een veldslag.

We weten niet hoe alles precies verliep, maar doen het zo goed en respectvol mogelijk na. Ook de kleding is nagenoeg hetzelfde. Zelf ben ik gelovig en vind ik mijn hobby ontzettend interessant. Door de oude bijbels ontdek ik steeds weer nieuwe informatie uit de 12de en 13de eeuw. Daarnaast zijn de gesprekken met het publiek vaak ook heel leuk en leerzaam!”

Gebruikersnaam: Jeanette

“Een paar jaar geleden is onze jongste dochter verhuisd naar Moldavië, het armste land van Europa. Tijdens haar stage van de Bijbelschool ontmoette ze daar haar man. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze drie zoontjes van 5, 4 en 3. De afgelopen 6 jaar heb ik alles verkocht wat los en vast zit om haar te ondersteunen. Boeken, spullen, baksels en dus ook bijbels. Deze heb ik gekregen van een mevrouw die de oude bijbelverzameling van haar overleden man weg deed.

De bijbel is voor mij het meest dierbare boek dat er bestaat, dus als ik die verkoop heeft het maar één doel: mijn dochter en anderen op deze manier helpen om het evangelie te verspreiden!”

Gebruikersnaam: Fleur

“Toen ik op een christelijke basisschool zat, kreeg ik deze bijbel. Ik ben zelf niet christelijk en vond deze laatst terug op zolder. Zelf gebruik ik hem niet, dus ik hoop iemand anders er blij mee te maken. Vroeger heb ik er dikwijls in gelezen. Ik vond het altijd hele pakkende maar ook wel heftige verhalen.”

Gebruikersnaam: IMJ

“Ik heb zelf twee bijbels en doe deze weg voor een klein prijsje. Zo kan ik het evangelie weer overbrengen!”

Gebruikersnaam: Bart

“Ik verkoop allerlei boeken, ook veel theologische. Hoe mooi is het dat ik mensen op deze manier weer in aanraking kan brengen met Gods woord?”

Gebruikersnaam: PK

“Ik heb zelf nog twintig bijbels en deze vertaling heb ik al meerdere keren. Gods Woord houdt stand in eeuwigheid!”

Gebruikersnaam: Albert

“Ik verzamel al jaren bijbels en probeer ervoor te zorgen dat ze op een goede plek terechtkomen!”

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡