Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bied hier op de Bijbel van Whitney Houston!

7 juni 2018 Leestijd 2 min

De Bijbel van Whitney Houston - ja die van 'And IIIIIIIIIIIII will always love you' - wordt geveild voor maar liefst 95.000 dollar. Nog even sparen om daar overheen te gaan dus. Maar wat is er eigenlijk zo bijzonder aan deze Bijbel?

De wereldberoemde zangeres Whitney Houston overleed in 2012. Whitneys voormalige huisbaas vond de Bijbel toen hij haar appartement leeghaalde na het overlijden. Veel van de andere gevonden spullen mocht hij van Whitneys managament houden, maar de Bijbel besloot hij te veilen. Het boek is namelijk extra waardevol door de persoonlijke aantekeningen van de zangeres. Met een groots handschrift noteerde ze haar eigen naam, die van ex-man Bobby Brown en hun trouwdatum. Ook schreef ze de naam van hun dochter Bobbi Kristina en haar geboortedatum op.

"Jesus loves me"

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat de Bijbel precies voor Whitney betekend heeft, weten we niet. Wel citeerde ze regelmatig uit de Bijbel, zong ze hymnes en sprak ze over het hiernamaals. De avond voor haar overlijden zong ze het liedje ‘Jesus loves me’ in een nachtclub in Hollywood.

"He's so cool!"

Na het optreden in de nachtclub zou Whitney tegen vrienden hebben gezegd dat ze Jezus erg graag wilde zien. Er wordt gezegd dat haar enthousiasme voor Hem steeds groter werd. “You know, He’s so cool!” De zangeres stak haar geloof blijkbaar niet onder stoelen of banken. “I love the Lord Jesus! I’m not ashamed to tell the world about it.” WAUW!

We hebben het over een bijzondere en wereldberoemde Bijbel, dat blijkt wel! Dus heb je nou net de loterij gewonnen of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem dan hier een kijkje bij de veiling.

 

Bronnen: Beliefnet, AD, RTL

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕