Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BIBLEBELT CITY GUIDE: de hotspots van Staphorst

22 juli 2017 · Leestijd 4 min

Om de zomer te vieren hoef je niet per se het buitenland op te zoeken. Ons eigen landje heeft genoeg moois te bieden. Niet voor niets reizen er ieder jaar meer dan 15 miljoen toeristen (FACT!) af naar ons land. De meeste van hen blijven natuurlijk wel hangen in Amsterdam en Kinderdijk. Daarom zijn er over de Randstedelijke hotspots genoeg gidsen te vinden. Maar city guides over het pracht en praal van de Biblebelt blijven nog een beetje uit. Daar moet verandering in komen, dachten wij bij BEAM. Vandaag trappen we af met… STAPHORST!

Museum Staphorst

Om alles over deze bijzondere plaats in Overijssel te weten te komen, start je je citytrip bij Museum Staphorst. Het museum is gevestigd in een oude boerderij en vertelt de culturele geschiedenis van het plaatsje. In het museum leer je alles over de traditionele klederdracht, de Staphorster gebruiken en de lange lintbebouwing. Kosten: €4,- p.p. (kinderen €2,50)
Meer info: http://www.museumstaphorst.nl Stien eten & meer
Na een paar uren rond te hebben gelopen in het museum ben je wel toe aan lunch en koffie. Lekker en goed eten doe je bij Stien. Zoek een lekker plekje uit op het terras of aan een van de tafeltjes in de historisch ‘witte boerderij’. Stien staat bekend om de persoonlijke aandacht en gezellige sfeer.
Meer info: http://www.stien.nl Ga op speurtocht
Trek er te voet op uit en ontdek deze oer-Hollandse plaats. Verwonder je over de keurig onderhouden voortuinen, waar de Staphorster om bekend staan. Wandel door tot de bossen van IJhorst en loop langs de uitgestrekte weilanden weer terug naar Staphorst. Ga tijdens je wandeltocht op zoek naar deze beroemde tractor. Zoals een echte Staphorster betaamt, heeft ook de tractor een verwijzing naar God.

BEELD: weblog-staphorst.nl

Uitgaanscentrum Kisteman

Iedere zaterdag openen de deuren van uitgaanscentrum Kisteman en is het hele dorp hier te vinden. Deze middelgrote disco heeft verschillende zalen, The Gallerij, De Kelder, De Berghut en The Pub. Iedere plek heeft z’n eigen muziek en sfeer. Maar overal kun je natuurlijk genieten van een drankje en een dansje.
Meer info: http://www.kisteman.nl/ Zwembad De Broene ‘eugte
Na al het gewandel en gefiets door Staphorst heb je vast zin gekregen in een duik! Het Staphorster zwembad heeft veel te bieden. Naast een wedstrijdbad voor de fanatiekelingen en een pierenbad voor de peuters, heeft het De Broene ‘eugte ook een recreatiebad met een leuke glijbaan. ’s Zomers gaan de deuren open en kun je ook buiten liggen in de zonneweide.
Kosten: €4,10
Meer info: http://www.zwembadstaphorst.nl Overnachten
Wil je wat langer dan slechts een dagje van je Staphorster stedentrip genieten? Plak er een paar dagen aan vast en blijf er overnachten. Camping De Vossenburcht
Tentje, slaapzakje en wc-rol mee en kampeer op de gezellige familiecamping De Vossenburcht. De camping is gelegen in bosgebied aan de rand van Overijssel in het plaatsje IJhorst, vlakbij Staphorst. De omgeving van de camping is uitermate geschikt voor wandel- en fietstochtjes. De camping biedt voor ieder wat wils: een verwarmd zwembad, een speeltuin mét tafeltennistafel en een groot sportveld.
Kosten: €12,50 tot €30,-
Meer info: https://www.devossenburcht.nl Bed & Breakfast Eben Haëzer
Ben je niet zo’n kampeerder en heb je liever een comfortabel bed dat nog voor je wordt opgemaakt ook?! Ga dan voor de gezellige Bed & Breakfast van de familie Van Dalfsen. Je overnacht in De Hooiberg en je leert de ins en outs van een modern melkveebedrijf.
Kosten: €75,- tot €90,-
Meer info: http://www.boerderijebenhaezer.nl Over welke Biblebelt-plaats moet de volgende cityguide gaan? Woon jij misschien op de Biblebelt en wil je alle hotspots van je woonplaats met ons delen? Stuur een mailtje naar beamredactie[at]eo.nl.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡