Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BIBLEBELT CITY GUIDE: de hotspots van Barneveld

5 augustus 2017 · Leestijd 3 min

Om de zomer te vieren hoef je niet per se het buitenland op te zoeken. Ons eigen landje heeft genoeg moois te bieden. Niet voor niets reizen ieder jaar 15 miljoen toeristen naar ons landje af. Veel van hen blijven in of om onze hoofdstad hangen. Gidsen over Randstedelijke hotspots zijn er genoeg. City guides over het pracht en praal van de Biblebelt blijven nog een beetje uit. Daar moet verandering in komen, dachten wij bij BEAM. Na Staphorst nu Barneveld!

Nederlands Pluimveemuseum

Wat was er eerder: de kip, het ei of de bloedluis? Als je je dat afvraagt, is dit the place to be. Hier weten ze namelijk ALLES van pluimvee en wat daarbij komt kijken. Je kan er zelfs een lekker kommetje kippensoep eten, maar het kan maar zo zijn dat je daar geen zin meer hebt als je net een kuiken hebt geknuffeld.
Kosten: €6 (kinderen €3)
Meer info: www.pluimveemuseum.nl

Oud Veluwse Markt

Heb je op 10 of 17 augustus nog niks te doen? Nu wel! De Oud Veluwse Markt is cultuur snuiven voor gevorderden. Vlooienmarkt, klederdracht, een demonstratie graan dorsen en volksdans. Do we need to say more?
Kosten: gratis
Meer info: www.oudveluwsemarkt.nl

De toren van Barneveld

In Voorthuizen zijn ze misschien trots op de reus van Bunckman. WAT EEN GRAP. Hier hebben ze de toren van Barneveld. De roemruchte toren waar legende Jan van Schaffelaar ooit vanaf sprong tijdens de Tweede Utrechtse burgeroorlog. Niet omdat hij geen zin meer had in het leven. Met anderen van de Kabeljauwse partij had hij de toren veroverd, maar ze wilden zich overgeven. Dat werd door de strijdende partij, de Hoekse partij, alleen geaccepteerd als de groep Van Schaffelaar van de toren zou werpen. Toen zij dat weigerden, redde hij hun levens door zelf te springen. Held.
Kosten: gratis

De Ballonfiësta

Spanning, sensatie en vooral heel veel pracht en praal. Tijdens de vier dagen durende Ballonfiësta stijgt luchtballon na luchtballon de (hopelijk) kraakheldere blauwe lucht in.
Kosten: €5 (kinderen €2)
Meer info: www.ballonfiestabarneveld.nl

Oosterbosbad

Na een volle dag toeristje spelen, is het heerlijk om even een verkoelende duik te nemen, zodat je fris en fruitig aan je overvolle avondprogramma kunt beginnen.
Kosten: €5,40
Meer info: www.optisport.nl/oosterbosbad

Het Schaffelaartheater

Als echte man/vrouw van de wereld, sta je erop om het theater te bezoeken voor een stukje zinderend toneel of sensuele dans.
Meer info: www.schaffelaartheater.nl

Eeterij De Hebberd

Na deze dag heb je ongetwijfeld HONGER. Oké, oké, trek (kindjes in Afrika hebben honger). De Hebberd is een leuk restaurant met groot terras en betaalbaar eten en drinken.
Meer info: www.dehebberd.nl

Club Move

Ontmoet locals en/of je ware liefde. Waar kan dat nou beter dan tijdens het dansen en sjansen in Club Move? Iedereen weet dat het daar allemaal gebeurt.
Meer info: www.clubmove.nl

Pension De Boschkamp

Het is handig om je dit te bedenken VOORDAT je de bloemetjes buiten gaat zetten, maar hoogstwaarschijnlijk moet je nog ergens slapen. Wilde je eigenlijk het liefste kamperen? Kan, maar dan moet je uitwijken naar een van de omliggende dorpen.
Kosten: €25 per persoon inclusief ontbijt
Meer info: www.pensiondeboschkamp.nl Woon jij misschien op de Biblebelt en wil je alle hotspots van je woonplaats met ons delen? Stuur een mailtje naar beamredactie @eo.nl.

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡