Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEST OF BEAM: ''Ik drink geen alcohol''

3 december 2018 · Leestijd 3 min

Nieuwe week, nieuwe terugblik op alle berichten die we vorige week met jou hebben gedeeld. Vorige week stond in het teken van de Bijbel maar ook van Zwarte Piet, alcohol en het leven zonder tv. Hieronder hebben we een overzicht voor je!

Anouk vertelt wat ze van Zwarte Piet vindt

''Ook toen de discussie een paar jaar geleden oplaaide, was ik me van geen kwaad bewust. Zó erg is het toch allemaal niet? Moeten we overal een probleem van maken? Straks moet ik mijn leren jas weggooien omdat het zielig is voor veganisten, of moet ik mijn haar afscheren omdat kale mensen zich onzeker voelen. Intolerantie wordt niet meer getolereerd, zo dacht ik.'' Lees vooral haar hele column!

afbeelding

Koen drinkt geen alcohol: "Ik wil het verschil maken"

''Aan het begin was groepsdruk nog wel een ding: iedereen drinkt behalve ik. Ik was bang om erbuiten te vallen, maar toen veranderde ik van mindset: ik wil nu juist het verschil maken tijdens dat soort feestjes. Mijn mening is dat je met water of colaatje ook plezier kan hebben, in plaats van alleen beerpong te doen en te atten tot je dronken bent. Ik heb wel meegemaakt dat mensen tegen mij zeiden ‘zonder alcohol heb je geen echt feestje’. Maar ik heb liever een memorabele avond dan eentje die ik vergeet...” Het hele interview lees je hier!

afbeelding

Roos groeide op zonder tv: ‘’Ik geloofde wat me werd verteld’’

''Ik ben opgegroeid met boeken en mijn eigen fantasie en ineens stond er zo’n groot scherm voor mijn neus. Het klinkt misschien gek maar het heeft ons als familie wel dichter bij elkaar gebracht, de tv. Waar we voorheen elke zondagavond samen zaten te lezen, kijken we nu gezellig tv. Je hoort vaak dat een tv juist je band met anderen kan verzwakken, maar bij ons niet.'' Lees in het hele interview hoe het begon.

afbeelding

We hebben een levensgrote advent-kalender!

We zullen elke dag tot kerst een kluisje openen op onze Instagram Stories!

afbeelding

De laatste BEAM Play!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je meer YouTube-filmpjes of Insta-posts zien langskomen? Volg ons dan op beide kanalen om op de hoogte te blijven!

Geschreven door

Anouk Timmer

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡