Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Best Life Church in Utrecht | ''Wij zijn een hechte familie’’

Best Life Church in Utrecht

20 januari 2018 · Leestijd 4 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Saphir (24) over de Best Life Church in Utrecht.

Best Life Church

Ontstaan: Zo’n 23 jaar geleden begonnen Paul en Irma van der Boom (voorgangers Best Life Church) aan hun eigen samenkomsten voor God. Dat is uitgegroeid tot Best Life Church in Utrecht.
Doel: Mensen in contact brengen met God en met elkaar. Samen het huis van God zijn, zoals Hij het bedoelt: een plek van liefde en acceptatie waar iedereen zich kan ontwikkelen en ontplooien.
Leden: tussen 600 en 700 vaste leden
Dienst: Iedere zondag om 10.00 uur en om 12.00 uur
Adres: Jacobuskerk, Pr. Bernhardplein 39-40, Utrecht (Vanaf Utrecht Centraal kan je bus 3, 4 en 5 (richting Zuilen) nemen. Bus 3 en 5 stoppen op het Prins Bernhardplein zelf en bus 4 stopt op de J. M. de Muinck Keizerlaan (op 2 minuten lopen))

Het vragenvuur

Hey Saphir, wij gaan je wat vragen stellen over Best Life Church, ready?
‘’Leuk, laat maar horen!’’

Hoe ben je bij Best Life Church Utrecht terecht gekomen?
‘’Drie jaar geleden op Koningsdag waren drie jongens mensen aan het uitnodigen voor ‘DARE’-events, een onderdeel van Best Life Church. Ik herkende een van hen van de eo-jongerdag en raakte aan de praat. Hij nodigde me uit om te komen. Nadat ik ben geweest, heb ik een zondagdienst bezocht en ben ik eigenlijk nooit meer vertrokken! Ik zat hiervoor in de PKN-gemeente van mijn ouders en was opzoek naar een eigen gemeente toen ik in Utrecht ging wonen.’’

Hoe zien de diensten eruit?
‘’Er zijn twee diensten op een zondag. We beginnen met vier Worship-nummers, van bijvoorbeeld Hillsong. Daarna wordt het ‘Church News’ uitgezonden, met al het nieuws uit de kerk. Vervolgens begint de dienst met een preek en daarna eindigen we met Worship. Na de dienst gaan we lekker koffiedrinken en kletsen met elkaar.’’

Saphir spreekt in Best Life Church (Utrecht)

Foto_Saphir_Best_Life_Church

Als je Best Life Church met één woord moet omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?
‘’Liefde. Een en al liefde. Wij zijn niet alleen een kerk, maar ook een hechte familie. We willen het huis van God zijn en iedereen is heel ijverig om dat waar te maken. We zijn allemaal zo gemotiveerd om onze talenten voor God te gebruiken.

Ben je nu gelukkig in de kerk?
‘’Ik ben heel gelukkig in deze kerk en ik zou niet weten wat ik zonder mijn kerk moet. De kerk heeft het beste in mij naar boven gehaald. Als ik niet meer zou gaan, zou ik mij heel ongelukkig voelen.’’

Waarom zou jij Best Life Church aanraden aan andere jongeren?
‘’Als je al onderdeel bent van een gemeente, is het belangrijk daar je talenten in te zetten. Daar ben je nodig! Het is niet de bedoeling dat we mensen wegkapen. Maar als je nog wel zoekende bent naar een gemeente, zou ik mijn kerk aanraden omdat wij heel innoverend zijn. We veranderen continu en zijn nooit hetzelfde. Wij willen echt iedereen in contact brengen met God en daar zijn we heel ijverig en vurig in.’’

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Nienke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡