Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beroemde gitarist bidt voor transgenders en krijgt de volle laag

8 augustus 2016 · Leestijd 3 min

Brian Welch, gitarist bij metal band Korn, bad voor een groepje transgenders en postte een foto met hen op zijn Instagram. Met een stroom aan negatieve reacties, vooral van christenen, als gevolg. Van zijn antwoord word je stil.

Brian kwam in 2005 tot geloof en verliet daarna zijn band Korn, omdat hij zijn hele leven aan Jezus wilde wijden. Hij was verslaafd aan drugs, slaappillen en alcohol en wilde zijn leven beteren. Hij overwon zijn verslavingen, brak door als soloartiest en sloot zich in 2013 weer aan bij de band Korn. Na een optreden postte Brian (helemaal rechts, de gast met de dreads) deze foto op Instagram:

afbeelding

Met als bijschrift: “Heb gesproken en gebeden met deze dierbare mensen uit Noord-Californië – twee van hen voelden een aanraking van Jezus. Een oprecht verzoek van mijn vriend rechts van mij: ‘Brian, houd je van transgenders? Bid dan voor ons. We hebben het hard nodig.’ En dat zal ik doen.”

Met als gevolg dat Brian werd overspoeld met negatieve reacties, vooral van christenen, die uithaalden dat de gitarist zo’n groep mensen omarmde. Brian was zo teleurgesteld, dat hij een statement schreef. Zijn boodschap in het kort: sommige ‘christenen’ maken het mij wel heel moeilijk om mijn fans dichter bij Jezus te brengen.

Dit is wat hij schreef:

‘Nog even over mijn post over transgenders van gisteren: de meeste comments waren geweldig, bedankt. Aan de mensen die hun mond openen over Sodom en Gomorra en de zonde van homoseksualiteit, alsjeblieft: open jullie harten en lees dit goed. God kijkt naar het hart, mensen kijken naar de buitenkant. Wat ik doe en wat we allemaal moeten doen is uitvinden wat er in de harten van mensen leeft.

Eén van de mensen op deze foto deelde de pijn en het vreselijke misbruik dat hij jarenlang had moeten doorstaan. Een ander had meegemaakt dat ‘christenen’ hem hadden aangevallen en als vuilnis hadden weggegooid. Deze mensen en heel veel anderen die ik tegenkom op mijn tour deze zomer ervaren een stukje genezing. Ze ontmoeten niet-oordelende Jezus lovers die zaadjes planten. Sommigen veranderen direct, bij anderen kost het wat meer tijd. Maar hun harten worden zachter.

Elke harteloze reactie zorgt er alleen maar voor dat hun harten weer verharden richting Jezus.'
Brian gaat verder: 'Het Evangelie van Jezus is niet als fast food. Niet iedereen heeft een Paulusbekering zoals ik dat meemaakte. Soms duurt het wel meer dan tien jaar voordat iemand zijn of haar hart voor Jezus opent. Als jullie, religieuze mensen, proberen om direct berouw te forceren en alleen maar de fouten van anderen aanwijzen, ontmantelen jullie wat God probeert te doen in hun harten. Als ik ook maar één hartvochtige christen bereik die stopt met posten over berouw en het hellevuur, terwijl ik en mijn vrienden proberen hen lief te hebben, dan geloof ik dat deze post het waard is geweest.

Het is vermoeiend om mensen te overtuigen om Jezus aan te nemen, als andere ‘christenen’ hen tegelijkertijd wegjagen met hun posts.

Ik smeek jullie, stop daarmee.'


Bron: tosavealife.com

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡