Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Benjamins vriendin geloofde niet: "Ik daagde haar uit om te gaan bidden"

8 juni 2021 · Leestijd 4 min

Op Instagram - @EOBEAM - vragen wij jullie weleens om een gebedspunt te sturen, zodat we met de hele BEAM-community voor iemand kunnen bidden. Benjamin (18) en Bridget begonnen met daten, terwijl zij niet geloofde. Hij heeft daar veel voor gebeden: “Ik vond haar leuk, maar het geloof is erg belangrijk voor mij. Als dat kan worden opgelost, zou het helemaal top zijn”.

“Ik leerde Bridget twee jaar geleden kennen: ik ging met een met een vriend van mij chillen, hij vroeg of het goed was als hij een vriendin van werk zou ophalen. Dat was een beetje random, zij was wat verlegen en op een gegeven moment moest mijn vriend opeens weg. Hij liet ons dus met zijn tweeën achter, terwijl we elkaar helemaal niet kenden. Ik ben heel direct, dus ik begon haar gewoon vragen te stellen uit interesse en om het ijs een beetje te breken. Ik vroeg haar vrij snel of ze ook gelovig was en dat bleek niet zo te zijn. ‘Wel jammer’, dacht ik toen, want het klikte wel tussen ons.”

Ik wist van binnen dat Hij een plan met haar had

“De periode daarna was heel gezellig: we besloten vaker af te spreken en ik vond haar erg leuk! Ik wilde haar beter leren kennen, maar dacht nog niet echt aan een relatie. Ik heb er vanaf het begin al goed over nagedacht of het wel verstandig is om een relatie aan te gaan als je niet hetzelfde gelooft. Toen ik een relatie met haar aanging, vertrouwde ik op God en wist ik van binnen dat Hij een plan met haar had. Ik heb vaak tegen haar gezegd dat geloof erg belangrijk is voor mij. Als dat nou opgelost kon worden dan zou het helemaal top zijn, zo voelde het. Ik hoopte zo dat God in die tijd een plek in haar leven zou krijgen, daar heb ik veel voor gebeden. Toen heb ik ook mijn gebedspunt gedeeld met BEAM.”

Ik daagde haar uit om te gaan bidden

“We bleven de periode daarna nog een tijdje daten, zij had vooral twijfels of God ook iets persoonlijk voor haar kon betekenen. Toen heb ik haar uitgedaagd om tegen God te zeggen: “Als U er bent, wilt U dan laten zien wie U bent?”. Dat heeft ze gedaan, de periode daarna merkte ik dat ze heel nieuwsgierig werd! Na veel open gesprekken begon ze te zien dat er meer achter het geloof zit dan alleen een theorie, maar dat het ook iets persoonlijk met je kan doen. Het is een lang proces geweest voor Bridget, haar ouders hebben niets met het geloof, dat vindt ze nog wel eens lastig. De coronatijd was eigenlijk een zegen in dat opzicht. Ze durfde er thuis niet voor uit te komen dat ze een kerkdienst had bezocht. Na een aantal keer te hebben meegekeken met een livestream merkte ze toch dat ze dit heel fijn vond! Dat wilde ze vaker doen, daarna kwam ze elke week meekijken.”

afbeelding

“Er zijn nog steeds wel dingen waar we tegenaan lopen, zoals bepaalde stukken uit de Bijbel die te abstract zijn om te begrijpen, bijvoorbeeld het boek Openbaringen en het scheppingsverhaal. Ze neemt niet zomaar iets aan, dat vind ik eigenlijk heel mooi. Ik geef haar de tijd om vragen te stellen en de tijd te nemen voor dingen. Zij zet mij ertoe aan om beter over mijn relatie met God na te denken. We zijn echt samen op zoek naar Gods plan met onze relatie, maar persoonlijk hebben we ook onze eigen relatie met God. Het is heel bijzonder om terug te kijken op de afgelopen maanden, ik geloof echt dat het Gods plan was om ons bij elkaar te brengen.”

Na het lezen van dit artikel vind je het verhaal van dit stel ook wel interessant! Jake en Emma kregen een relatie, Jake is christelijk en Emma niet: “Jake helpt mij antwoorden te vinden op mijn vragen”

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡