Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ben je er toch ingetrapt: EN VOEL JE JE OPGELICHT?

Sorry! Het was click-bait. Hoe kl*te voelt dat...

23 mei 2023 · Leestijd 3 min

Dat vervelende gevoel had Elyanne al helemaal, toen ze erachter kwam dat ze €480 euro voor twee nep-tickets af had getikt. Een paar maanden geleden stond ongeveer heel Nederland in de wachtrij om een ticket te bemachtigen voor een van de vier Coldplay-concerten in de Amsterdam Arena deze zomer. Zo ook Elyanne.

Elyanne is opgelicht

Samen met een vriendin wilde Elyanne een rottige tijd afsluiten. “We hadden samen in een kliniek gezeten, nadat we beide ontslagen waren uit de kliniek, wilden we heel graag onze ‘vrijheid’ vieren met een concert van onze favoriete band.” Helaas, voor de meiden liep dat totaal anders.

“Toen ik in de reguliere verkoop wachtrij stond wist ik eigenlijk al dat we op de ‘gewone’ manier nooit een kaartje zouden kunnen bemachtigen. Vanaf dat moment heb ik eindeloos ticketswap gecheckt of er niet toch betaalbare tickets waren die we konden overkopen. Na een paar weken hadden we dan toch beet.”

Ticketswap

Ticketswap is een bekend platform voor het kopen of verkopen van concerttickets. Veel oplichters zijn actief via de website. Ze verkopen fake-tickets of ‘dubbele’ tickets. 

Geloofwaardig

“Ik weet zijn naam geeneens meer, iets met Jan of zoiets dergelijks. In het app contact wat we met hem hadden kwam hij heel geloofwaardig over. Hij dacht heel erg mee en had zelfs nog iets van de prijs af gedaan. We dachten geen moment dat hij een oplichter kon zijn.”

Er leek niets aan de hand

“Toen we de tickets ontvingen leek er niets aan de hand. Alles zag er goed uit. Tot ik goed keek naar de datum die op de kaartjes stond. De datum op de kaartjes kwam helemaal niet overeen met de dag van het concert. Toen viel het kwartje. We zijn opgelicht. €480 euro voor helemaal niets. We probeerden nog contact te krijgen met de oplichter, maar het nummer was natuurlijk niet meer in gebruik.”

Teleurstelling

“Natuurlijk waren we teleurgesteld. Die €480 euro is vervelend, maar dat we nu geen kaartjes hebben is natuurlijk nog vervelender. Ik denk dat de teleurstelling wel groter wordt als we straks de filmpjes van de concerten voorbij zien komen. Dan denk je: ik had hier gewoon bij kunnen zijn, sterker nog, ik zou hierbij zijn.”

Ik koop nooit meer tweedehands

“Eerst dacht ik: ik koop nooit meer een tweedehands kaartje. Maar ik heb dat wel bijgesteld. Ik moet gewoon realistisch na blijven denken. Eerlijk gezegd was €480 euro natuurlijk al veel te veel geld voor twee kaartjes. Ik heb me gewoon op laten hypen en daardoor niet goed genoeg rekening gehouden met de betrouwbaarheid. Elke keer dat ik nu iets tweedehands koop controleer ik drie keer of het wel klopt.”

Wil jij zeker weten dat je niet opgelicht wordt tijdens het kopen van een tweedehands EO-Jongerendag ticket? Check dan het artikel hieronder. 

EOJD = UITVERKOCHT: Zo kun je nog een ticket kopen of verkopen 🎟️

Lees ook over:

EOJD = UITVERKOCHT: Zo kun je nog een ticket kopen of verkopen 🎟️

Geschreven door

Gerben

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡