Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bedtijd bij BEAM

3 oktober 2016 · Leestijd 3 min

Slapen, we doen het allemaal. De één wat veel en de ander te weinig, de één vast en de ander onrustig. Altijd al willen weten hoe het BEAM team opstaat en gaat slapen? Lees vooral verder en ontdek onze slaaprituelen!

Daniëlle

: “Vroeger sprong ik altijd van een zo groot mogelijke afstand mijn bed in omdat ik bang was dat er iets onder mijn bed zat wat mijn enkels zou grijpen. Dit trauma heb ik opgelopen omdat wij thuis een open trap hebben en mijn vader me voor de grap zo wel eens liet schrikken. Nu heb ik een boxspring bed en hoef ik gelukkig niet meer elke avond te checken of er iets onder mijn bed verstopt ligt..”

Jacqueline: “Als ik mijn bed voel, schiet ik direct in de sluimerstand en slaap ik 5 minuten later. Als mijn wekker gaat, spring ik uit bed, rol ik mijn gordijn omhoog en kijk ik vanuit mijn bed wat voor weer het is. Daarna snooze ik het liefst nog 2 of 3 keer. Ik heb een periode geprobeerd mijn sociale media pas te checken als ik aan het ontbijt zat, maar het is wel heel verleidelijk om dit gelijk in bed even te doen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bas

: “Voordat ik in slaap val, ga ik samen met mijn knuffel Gele Beer een poosje op mijn rug liggen. Gele Beer heb ik al sinds mijn eerste dag op aarde, dus ik vertel hem – stil in mijn hoofd, ik ben niet gek – wat ik die dag heb gedaan. Op die manier verwerk ik dan alle indrukken en prikkels een beetje.”  Michaël: “Ik voer motivational quotes in bij mijn wekker zodat dit het eerste is wat ik zie als ik wakker word.” 
Charlotte: “Ja, dat doe ik ook, maar dan vooral met dingen die ik niet moet vergeten! Ook heb ik de slechte gewoonte om echt heel lang te snoozen, het liefst 3 kwartier. Ik ga er uiteindelijk vaak 20 minuten voordat mijn trein wegrijdt pas uit. Oeps.”

Megan: “Ik slaap al van jongs af aan met mijn jongere zusje in een tweepersoonsbed. Super gezellig. Ik kan nu ook niet meer zo goed alleen slapen. Als mijn zusje een keer niet thuis slaapt, kruip ik bij mijn ouders in bed. Gelukkig ben ik nooit helemaal alleen, want Spikkel mijn Dalmatiërknuffel is er altijd. Hij moet ook mee als ik ga logeren, op dit moment ligt hij in mijn auto op me te wachten.” Heb jij dingen die je moet doen voordat je kan slapen? Of juist een ochtendritueel dat op geen enkele manier verstoord mag worden? Laat het weten in de reacties op Facebook en misschien ontmoet je wel een lotgenoot!  

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡