Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM’s grote gebedslijst

9 maart 2016 · Leestijd 15 min

Het is vandaag biddag! Weet je niet voor wie of wat je kunt bidden? We vroegen BEAM’ers via WhatsApp om hun gebedspunten in te leveren. Met onderstaande gebedspunten ben je wel een paar uurtjes zoet. Tof als je meebidt!


“Vandaag heb ik een zware operatie, waarbij de goedaardige kanker uit mijn lichaam wordt gehaald. Mijn gebedspuntje is of dit goed mag gaan.”
Ilse (16)

“Voor de aankomende toetsweek en examens...”
Bernard (16), Barneveld

“Ik ben vandaag jarig en ik ben 18 jaar geworden! Ik zou graag gebed willen voor mijn nieuwe levensjaar, dat het een mooi jaar wordt.”
Danielle (18), Gouda

“Onze groep uit Sprang die naar Malawi gaat en degene die het daarvan moeilijk hebben, dat we elkaar mogen steunen en een hechtere band mogen opbouwen.”
J.

“Een vriendin van me heeft anorexia, willen jullie bidden dat ze snel beter mag worden en een beter zelfbeeld mag krijgen?”
Elise

“Ik zou willen bidden voor de brandwierlieden die het op dit moment in Amersfoort erg druk hebben.”
Wyan

“Ik wil graag bidden voor eenheid in de kerk. En dat nog veel mensen tot geloof mogen komen.”
Janita

“Alle vluchtelingen in Calais en Duinkerken. Ik ben daar vorig weekend geweest! Echt verschrikkelijk onmenselijk om te zien!! Toekomst? God be with them!”
Annemarije (23), Ridderkerk

“Voor de christenen die worden vervolgd door IS.”
Eva

“Dat heel de wereld Jezus leert kennen. Voor vrede, gezondheid en geluk in de wereld. En dat politici een goede oplossing vinden voor het vluchtelingenprobleem."
Peter

“Ik wil graag gebed voor mijn opa en oma. Mijn opa heeft al heel lang prostaatkanker en sinds kort is het uitgezaaid in zijn botten. Mijn oma heeft het er best moeilijk mee, vooral omdat ze geen rijbewijs heeft en ze bang is om afhankelijk te worden van anderen als mijn opa er niet meer is.”
Vera (16), Amersfoort

“Voor een vriendin uit de kerk, ze heeft anorexia.”
Anoniem

“Voor mijn stemproblemen en de pijn aan mijn keel.”
Thomas (17), Assen

“Dat ik en alle andere examenkandidaten dit jaar slagen!”
Marlene (15), Bleskensgraaf

“Ik ben bang om dood te gaan. Ik denk constant aan wie en wat ik achterlaat en daardoor heb ik steeds een benauwd gevoel. Zo kan ik mij niet focussen op school of een goede nachtrust. Ik wil graag rust vinden.”
Anoniem (16)

“Voor de mensen die moeten vluchten omdat ze niet meer veilig zijn in hun eigen land door oorlog en gevaar. Dat de vrede van God mag heersen over die plekken! En dat daar rust mag zijn. Dat de mensen opgevangen mogen worden en dat wij een lichtje mogen zijn in hun duistere wereld.”
Melanie (17), Ureterp

“Voor alle mensen die zo erg schelden en vloeken, of God andere woorden in de mond wil leggen zodat de wereld een heel stuk vriendelijk wordt.”
Irene (15), Streefkerk

“Ik moet voor komende maandag beslissen of ik een jaar naar Zuid-Afrika ga of komende september begin op de universiteit. Nogal een beslissing om te maken, en ik heb het er best moeilijk mee.”
Miriam

“Mijn ouders zijn ontzettend slim en gekwalificeerd, maar door hun gebrek aan carrière maken hebben ze moeite om banen te vinden.”
Fenne

“Vandaag afgesproken wanneer ik mag afronden met therapie. Een spannende periode van afsluiten. Zou het wel bijzonder en mooi vinden als mensen met mij mee willen bidden voor het vertrouwen op God. Dat ik na de therapie zelf verder kan en mijn focus niet meer op het verleden hoef te richten.
Anoniem

“Gebed voor militairen in het buitenland en voor het thuisfront.”
Anne (17), Zwolle

“Mijn thuissituatie is soms nogal stressvol en druk en daardoor kan ik me minder goed op school concentreren. Misschien kan daar verandering in komen.”
J.

“Mijn opa heeft prostaatkanker en er is kans dat de kanker in zijn botten zit. Hij gelooft nog niet dus ik hoop dat jullie daarvoor willen bidden.”
Lotte (15), Stadskanaal

“Dat mijn geloof meer mag groeien. Dat Jiana haar man en dochter snel in Nederland krijgt, zij wonen op dit moment nog in Aleppo. Dat mijn exames goed mogen verlopen. En dat de Youth Alpha in Elburg vrucht mag gaan dragen.”
Mirjam (17), Zwolle

“Dat een vriend van mij rust mag vinden, ook al is zijn moeder overleden.”
Anoniem

“Dat ik mijn ex-vriend kan vergeven.”
Janine (16), Houten

“Het zusje van een vriendin heeft een soort eetstoornis, kunnen jullie voor haar bidden?”
Anoniem

“Ik wil graag zendingsschool doen en ik wacht nog op reactie van de school, YWAM. Ik wil graag gebed voor wijsheid en of dit de weg is die God voor mij heeft, of dat het toch meer mijn keuze was. Dat vind ik lastig te onderscheiden.”
Lindsay (22), Nuenen

“Een vriendin van mij was eerst bekeerd, maar nu ze in de pubertijd zit is ze op het slechte pad geraakt en is ze in aanraking gekomen met de politie en jeugd zorg. Ze is nu uit huis geplaatst en ik wil vragen of andere BEAM'ers willen bidden voor haar.”
Anoniem, Noord-Holland

“Mijn oma zit met euthanasie, er heerst veel onduidelijkheid of het wel of niet doorgaat en het heeft een grote impact…”
S. (18)

“Ik heb zelf heel erg last van mijn gekneusde voet.”
Aline (15), Zwolle

“Mijn vriendin zit in de problemen, want er zijn ineens drie pleegkinderen bij haar in huis gekomen en nu is het heel druk... Ze zegt niet dat ze het stom vindt, maar ik merk wel dat ze anders doet.”
Anoniem

“Zullen we bidden voor mensen met psychische problemen. En bidden voor kinderen die door een beperking geen christelijk onderwijs volgen en dus minder horen over het Evangelie.”
Alyna

“Vanwege een onveilige thuissituatie ben ik uit huis geplaatst, maar er waren niet echt passende oplossingen. Waar ik nu zit ben ik nog minder veilig en er wordt door hulpverleners niet heel veel aan gedaan. Ik zou het heel erg waarderen als er gebeden kan worden voor mijn veiligheid, dat ik of overgeplaatst kan worden of dat de mensen die mij bedreigen uit mijn leven mogen verdwijnen.”
Anoniem

“Zullen we bidden voor iedereen die zichzelf snijdt of op een andere manier zichzelf verwondt, voor mensen met een eetprobleem en voor vluchtelingen?”
Annemiek

“Mijn tante is al bijna drie jaar depressief. Ze weten niet zeker of het wel echt alleen een depressie is, want geen enkele therapie lijkt te werken. We weten niet meer wat we moeten doen, en zelfs de dokters staan voor een raadsel.”
Britt

“Aanwezigheid van God op zomervakantie.”
Rimmer

“Duidelijkheid in wat God van mij vraagt qua doop of belijdenis doen. Ik weet nu niet wat het beste is en heb Gods leiding daarin nodig!”
Anoniem (17)

“Ik wil graag bidden voor alle vluchtelingen, dat ze een veilig thuis mogen vinden...”
Lotte, Harderwijk

“Vandaag afgesproken wanneer ik mag afronden met therapie. Een spannende periode van afsluiten. Zou het wel bijzonder en mooi vinden als mensen met mij mee willen bidden voor het vertrouwen op God. Dat ik na de therapie zelf verder kan en mijn focus niet meer op het verleden hoef te richten.”
Anoniem

“Misschien is het een idee om voor mijn vriendin te bidden. Ze is depressief en ziet het leven niet zo erg meer zitten. Eigenlijk zit ik steeds in een soort angst om haar kwijt te raken. Ik zou zo graag willen dat ze God weer leert kennen en dat ze samen met Hem verder gaat met het leven. Maar niks lijkt te helpen.”
Marieke

“Mijn moeder heeft al een paar maanden erg last van haar knie. Het is zo erg, dat ze amper kan lopen en slapen. Ook zou ik graag gebed willen voor een meisje uit mijn klas. Ze is wel christelijk maar gelooft niet dat God haar kan helpen. Ze heeft erg last van faalangst en scoort zeer hoog bij burn-out testen. Ze weet geen raad meer en haar emoties gaan alle kanten op. Ik wil haar wel helpen maar weet niet what to do.”
Marlin


“Ik vraag al lange tijd aan god wat zijn plan is met mij. Op sommige gebieden gaat het heel goed, maar sociaal gezien niet. Ik wil God vragen of hij zijn plan aan mij bekend wil maken en of Hij me wil helpen om goede vriendschappen te creëren.”
Een 15-jarige jongen

“Willen jullie bidden voor mensen die niet officieel mantelzorgers zijn, maar het wel heel zwaar hebben thuis.”
Yanick

“Ik wil bidden voor Melissa, ze is negen jaar, heeft leukemie en weet dit sinds een maand.”
Jenitha

“Voor m'n beste vriend van wie zijn moeder laatst is overleden. Hij woont nu bij zijn stiefvader waar hij heel graag bij wil blijven wonen, maar het ziet ernaar uit dat zijn biologische vader hem op komt eisen terwijl hij dat niet wilt. Ook wil ik graag bidden voor meerdere vriendinnen van mij die homoseksueel zijn, maar van wie hun ouders en school het niet accepteren.”
Talitha

“Ik zou willen bidden voor de mensen die het zwaar hebben door ziekte, of oorlog, maar ook door scheidingen en ruzies die ze niet willen. Ook zou ik willen bidden voor de mensen die nog nooit van het geloof gehoord hebben, en voor de mensen die eenzaam zijn. En voor mensen bij wie het juist wel goed gaat, door behaalde successen, of doordat ze het overal naar hun zin hebben. Ik wil ook bidden voor de mensen die examens moeten halen of die het zwaar hebben voor school.  Voor mensen die verdriet hebben door verlies van een naaste. Maar bovenal bid ik voor de wereld. Dat er vrede op aarde mag heersen, en er niemand meer hoeft te lijden!”
Roswitha (17), Sprang-Capelle

“Ik zou het fijn vinden als mensen voor mij en mijn paniekaanvallen zouden willen bidden.”
M.

“De vader van een jongen uit m’n klas heeft A.L.S  en hij heeft het er nogal moeilijk mee!”
Willemijn

“Ik zou willen vragen aan God of Hij ervoor wil zorgen dat ik deze keer mijn depressie wél zal overwinnen, en of Hij ervoor kan zorgen dat mijn opname in de kliniek deze keer écht zal werken en ik er als een sterker persoon uit zal komen. Ook wil ik graag gebed voor financiële stabiliteit, om zo mijn mama ook wat rust te bieden.”
Nadjea (20), Gorinchem


“Mijn moeder staat flink in de schulden en ik zou graag willen dat ze daaruit komt… Ik zou ook heel graag naar de havo willen gaan!”
Anoniem


“Ik heb last van een eetverslaving. Het beïnvloedt mijn leven heel erg.”
Anoniem, Emmen

“Ik zou graag willen bidden voor mijn beppe, voor steun in deze tijd, omdat pake over 22 dagen een jaar overleden is. Verder wil ik bidden dat mijn beppe nog lang kan blijven leven en dat ze de trouwdag van mij zus nog mee kan maken.”
Marion


“Ik wil graag bidden voor mensen met depressie, anorexia, bipolar, mensen die zichzelf pijn doen, mensen die verslaafd zijn aan alcohol of drugs, voor mensen die gepest of mishandeld worden, mensen die gediscrimineerd worden, mensen die worden verkracht. In de hoop dat ze geluk mogen vinden, dat ze sterker mogen worden, dat ze zelfvertrouwen krijgen en dat ze weten dat God van hun houdt.”
Nianne (15), Assen

“Ik zou om gebed willen vragen voor mij en m'n twee beste vrienden die me steunen in een hele moeilijke tijd. Of God mijn vrienden de kracht wil geven me te blijven steunen en of God ons hier samen doorheen wil leiden.”
Anoniem

“Een man bij mij uit de gemeente is ernstig ziek, acute leukemie. Tevens ook de vader van een jongen uit mijn klas. Maar ze willen nergens over praten. Klasgenoot is ook al een paar dagen niet op school geweest, en laat niks van zich horen..."
S.

“Dat Nederland een christelijk land blijft en dat partijen niet alle op God gerichte wetten wil afschaffen (zoals bij gratie Gods en koopzondag). Voor alle joden en christenen in de wereld. En voor vrede in Israël.”
Christien

“Ik ben heel onzeker over mezelf. Ik denk dat ik stom ben en dat iedereen me haat en lelijk ben en twijfel steeds aan God hierdoor. Ik heb dit al best lang en mijn ouders weten het ook niet. Ik praat er wel veel over.”
T.

“Ik wil graag vragen of jullie willen bidden voor mijn moeder. Ze heeft een week geleden een tia gehad en moet erg rustig aan doen. Willen jullie bidden dat het niet nog een keer gebeurt en dat ze zich snel weer beter voelt?”
Chantal (16), Emmen

“Voor mijn vader. Hij heeft pas te horen gekregen dat hij vasculaire parkinson heeft. Dit heeft veel impact op het gezin en het is nog onzeker wat er aan gedaan kan worden en of het te stoppen is.”
Gerlieke

“Ik heb een eetstoornis en vind dit heel lastig. Ik ben bezig om eraf te komen, maar dit kost heel veel van me. God is wel mijn steun en toeverlaat, ik leef echt voor Hem, maar hoe voller ik van Hem ben, hoe sterker de andere kant aan me trekt. Ik wil graag gebed dat ik God boven mijn eetstoornis mag zetten en hierin mag volharden.”
Anoniem

“Dat iedereen de vluchtelingen kan accepteren om wie zij zijn!”
Rob (18), Meppel

“Er wordt heel erg veel gepest bij ons op school. Een vriendin van mij is het slachtoffer. Er wordt kankerslet en sloerie naar haar geroepen. Ze wordt elke dag opgewacht en bedreigd. Ze durft niet naar de schoolleiding te stappen, omdat ze geen zin heeft om met de pesters te praten. Zij en de pesters zijn niet christelijk dus dat is nog een gebedspuntje.”
Melissa

"Dat we meer oog hebben voor anderen die hulp nodig hebben. Je kan iemands dag zo veranderen, alleen maar door de kleine dingen.”
Zola, Putten

“Willen jullie bidden voor mijn vriendin Emma? Ik neem haar al een paar jaar mee naar een Bijbelkamp, ze komt heel af en toe naar onze kerk met speciale diensten, maar daar blijft het bij. Willen jullie bidden dat God mijn vriendin Emma kan overtuigen en haar de juiste beslissing laat maken?”
Tirza

“Of er gebeden kan worden of ik rust in mijn hoofd mag krijgen, in verband met eetprobleem en depressie…”
Jantine (18)


“Ik heb een gebedspunt voor een goeie vriend van me. Er is pas een goede vriend van hem overleden en hij heeft het er nog erg moeilijk mee, dus bidden of hij kracht mag krijgen om door te blijven gaan en of God hem wil helpen in deze tijd! Erg bedankt:)”
Anoniem

“Mijn tante is chronische vermoeid en ze ligt in een vervelende scheiding. Ik weet niet of ze God nog betrekt in haar leven. Ze heeft ook nog twee kinderen…"
Sietske

“Voor alle mensen die nog nooit van Jezus gehoord hebben en alle mensen die wel van Jezus gehoord hebben, maar daarom vervolgd worden. Laat hen gezegend worden!”
Julia (15), Hardinxveld-Giessendam


“Ik wil bidden voor elke BEAM’er die te maken heeft met een ziekte of die vaak ziekenhuis in, ziekenhuis uit moet gaan. En voor elke BEAM’er die te maken heeft of had met pesten, of God bij hun wil zijn.”
Inouk

“Er worden binnenkort een aantal vluchtelingen jongeren in Ermelo opgevangen, voor hen zou gebeden kunnen worden. Dat ze zich welkom mogen voelen in Ermelo.”
Rieke


“Mijn moeder slaapt 's nachts maar heel weinig en is naar een psycholoog geweest, zij zegt dat mijn moeder matig depressief is. Kunnen jullie daarvoor bidden?”
Joyce


Ik heb al een paar maanden last van een pittige burn-out. Heb hiervoor al verschillende therapieen gehad,  maar helaas heeft het weinig tot geen effect.. Ik weet dat God de oplossing is en heeft,  maar vind het lastig om deze na te leven en aan te pakken. Graag gebed voor rust en vrede, en dat God de juiste mensen op m'n pad mag brengen.”
S.

“Voor mijn lieve vriendinnen en familie die me altijd steunen❤.”
Anoniem


Euhm nou, ik vind het lastig om te beslissen wat het beste voor mij is om uit huis te gaan of thuis te blijven wonen en hoe ik dat het beste kan aanpakken. En eigenlijk de relatie met mijn zussen, dat dat stukje bij beetje beter wordt. Ach en natuurlijk dat de wereld mooi geschapen is."
Esther

Bidden voor mensen die eenzaam zijn: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Dat mensen echt mogen ervaren dat je je met God nooit alleen hoeft te voelen."
Ruth

“Ik wil minder last hebben van hoofdpijn, daar heb ik nu wel elke dag last van."
Zina (15), Lelystad

“Ik ben gespannen, onrustig. Komt door mijn werk en dingen die me bezig houden. Ik zit momenteel tegen het overspannen aan. Ik wil graag gebed voor rust en vrede in mijn leven en wijsheid hoe ik er met de stress spanning om mag gaan.”
Priscilla

“Zondag hebben wij een jeugddienst. We hopen dat veel jongeren komen en geraakt worden. Tema is Be The Light, spreker is Mathijs Vlaardingerbroek. Zouden jullie mee willen bidden?”
Bryan

"Ik zou graag als gebedspunt willen doorgeven dat we als jeugdgroep dichter naar elkaar toe mogen groeien."
Kerstin Heb jij ook een gebedspunt? Zet 'm hieronder!

Bovenstaande gebedspunten kregen we toegestuurd via WhatsApp. Denk je nu: ik wil ook af en toe een appje krijgen van BEAM? Voeg ons dan toe in je contacten (nummer: 06-83673700), app ‘BEAM AAN’ en blijf op de hoogte van het leukste BEAM nieuws. Je kunt ons natuurlijk terug appen. We zitten niet de hele dag achter onze telefoon om overal op te reageren, maar uiteraard lezen we al jullie berichtjes! 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡