Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM’ers op zondag: “Zondag is voor mij helemaal geen rustdag!”

30 januari 2020 · Leestijd 4 min

Twee keer naar de kerk, de hele dag met God bezig zijn of een dag zoals alle andere? Wij vroegen BEAM’ers hoe ze hun zondag inplannen en daar kwamen heel verschillende antwoorden uit! “Het liefst ga ik op zondag twee keer naar de kerk. We kunnen best zes dagen met onszelf bezig zijn en de zevende dag voor God houden.”

Jisca (17)

"Vaak is zondag de drukste dag van mijn week! Ik doe veel christelijke activiteiten zoals sporten met kinderen die het wat moeilijker hebben en tienerdiensten. Daarnaast heb ik soms op zondag een training en ga ik elke zondag naar de kerk."

Tim (16)

"Ik vind dat zondag helemaal een dag van God is. Dus ik ga op zondag naar de kerk en laat andere mensen niet op zondag voor mij werken."

Aniek (19)

"Vroeger ging ik elke zondag twee keer naar de kerk. Maar mijn vriend is hier niet mee opgegroeid, ik geef hem de ruimte om het te ontdekken. Dus als ik bij hem ben ga ik niet naar de kerk. Dan doen we dingen die ik vroeger nooit gehad heb zoals zwemmen, shoppen of bowlen. God heeft de zondag als rustdag aangegeven en wij doen het dan op die manier. Als hij bij mij is gaan we samen een keer naar de kerk. Ik ben op zoek naar een kerk waar ik me bij aan wil sluiten. Mijn vriend heeft gezegd dat hij met mij mee wil, dat is een geruststelling. Ik denk dat iedereen de zondag op zijn of haar manier mag invullen. Tijd met God en tijd met elkaar."

Mhairu (15)

"Ik ga altijd naar de kerk, maar ik ga ook gewoon naar de winkel of naar de snackbar uit de kerk met een groep vrienden!"

Rebecca (19)

"Zondag is voor mij helemaal geen rustdag, dat is de eerste dag van de week. Zaterdag is de dag waarop ik rust hou. We gaan dan naar een joodse bijeenkomst van onze vrienden. Helaas kan ik niet altijd mee, omdat ik vaak moet werken in de weekenden."

Fleur (16)

"Ik ga elke zondag naar de kerk, maar ga vaak wel nog even naar de winkel voor iets lekkers. Ook maak ik vaak nog huiswerk en sta ik ook open om een paar uurtjes te werken, dus eigenlijk is het een vrij normale dag."

Jesse (19)

"Op zondag ben ik de hele dag met God bezig. Het liefst ga ik twee keer naar de kerk. We kunnen best zes dagen met onszelf bezig zijn en de zevende dag voor God houden."

Daphne (17)

"Door mijn drukke sportrooster kan ik alleen maar werken op zondag, dus dat doe ik vaak. Meestal probeer ik het precies te plannen na de kerk en voor onze jeugdclub in de avond. Helaas lukt dit vaak niet waardoor ik ‘s ochtends moet werken en niet naar de kerk ga."

José (21)

"Ik ga wel bijna altijd naar een kerk maar ga de rest van de dag ook gewoon werken of boodschappen doen of andere dingen die nodig zijn. Het een sluit het ander niet per se uit!"

Henk-Jan (16)

"Ik zie zondag zeker als de rustdag. Concreet betekent dit dat ik niet werk omdat ik van mening ben dat we op zondag een dag afstand moeten nemen van ons normale leven. Ik koop daarom ook niets op zondag, omdat ik andere mensen ook rust gun wat dat betreft. Vanuit geestelijk en maatschappelijk oogpunt is het fijn dat er een dag is waarop je rust kunt hebben in vergelijking met de rest van de week. Persoonlijk ga ik zondag altijd naar de kerk omdat dit een plek is waar je God kunt ontmoeten! De zondag zie ik dus echt als een afgezonderde dag waarin alles wat je doet extra op Hem gericht is."

Stan (17)

"Voor mij is zondag geen rustdag. Mijn ouders zijn heel erg betrokken bij de kerk dus we zijn daar meestal de hele dag mee bezig. Het is wel echt een dag om op God te focussen."

Lees ook: "Ik ben ontslagen omdat ik niet op zondag wil werken"

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡