Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM'er van het jaar krijgt Jeugdlintje!

22 november 2018 Leestijd 2 min

De BEAM鈥檈r van het jaar Marijn Fidder heeft een jeugdlintje gekregen van de burgemeester van Harderwijk! Hoe vet is dat?!

Marijn's projecten

Marijn krijgt het lintje voor haar verschillende maatschappelijke projecten. Bij BEAM staat ze al bekend voor haar fotoproject: Stoute Cellen. Voor dit project maakt ze reportages van kinderen met kanker. Hiervoor won ze de BEAM'er van het jaar-award! Een ander project is de organisatie die ze met haar vriend Job heeft opgericht: Geef een Lach. Hiervoor reizen ze een paar keer per jaar naar Moldavi毛. Speciaal om de kinderen die in armoede leven een lach op hun gezicht te toveren.

Het jeugdlintje

 “Ik denk dat Marijn een voorbeeld geeft hoe je als 16 tot 17-jarige niet alleen droomt, maar ook iets doet. Ik denk dat andere kinderen dat zouden kunnen volgen en verschil kunnen maken.” zegt burgemeester Harm Jan van Schaik. Hij heeft het lintje afgelopen maandag bij Marijn opgespeld. “Marijn heeft zich op een uitzonderlijke manier ingezet voor de samenleving in Nederland en daarbuiten,” vertelt de gemeente in een persbericht.  

Voor Marijn komt het lintje onverwacht, maar ze hoopt vooral dat andere jongeren hierdoor gemotiveerd worden om zich ook in te zetten voor de mensen om zich heen.  “Ik vind het sowieso mooi dat op deze manier de projecten die ik doe op deze manier meer aandacht krijgen. En ik vind het belangrijk dat mensen zich inzetten voor de maatschappij. Ik hoop dat op deze manier andere jongeren ook denken van he misschien kan ik ook wat bijdragen.”

Check deze filmpjes!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vanaf de vijfde minuut zie je de uitreiking van de BEAM'er van het jaar-award!

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕