Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM&chill: hele vette christelijke podcasts!

30 november 2018 · Leestijd 4 min

Ik snooze mijn wekker drie keer en moet dan rennen. Ik werk snel drie happen yoghurt naar binnen, draag twee verschillende sokken en mijn haar geeft alle windrichtingen aan. Een uur later zit ik hier in Hilversum op de BEAM-redactie, waar ik de hele dag typ of praat. Weer 8 uur later ren ik over Utrecht Centraal om binnen drie minuten de volgende trein te pakken: op naar de volgende afspraak. ‘s Avonds plof ik (na het tandenpoetsen) voldaan in bed en ben dan te moe om ook maar te bewegen.

En God?

Hmm, ja die krijgt een schietgebedje in enge situaties en voor het slapen nog een dagjournaal. Dus ik vertel hem wel over mijn dag, maar hoe kan hij daarop antwoorden en mij over hem leren? Door de Bijbel, maar ik heb zooo geen tijd om die te lezen. Ik denk dat veel mensen in hetzelfde ritme leven als ik. Altijd onderweg, druk met een carrière, sociaal doen en dan nog even tijd zoeken voor wat beweging. De Bijbel lezen schiet er vaak bij in, hoe kunnen we daar verandering in brengen?

PODCASTS!

Podcasts kan je overal luisteren, dus in plaats van muziek luister je naar een guy of girl die een verhaal vertelt. Een soort radio! Via Spotify, iTunes en verschillende podcastapps kan je de meeste podcasts vinden. Ik luister graag op de fiets of in de trein naar podcasts, aangezien ik daar vrijwel elke dag op/in zit en niks anders te doen heb. Superhandig!

Hier een paar toffe suggesties:

Exploring My Strange Bible

Een vriend vertelde mij pas over een podcast: Exploring My Strange Bible. In afleveringen van 45-55 minuten leert Tim Mackie bizar veel over Bijbelverhalen. Tim Mackie is de oprichter van The Bible Project en door middel van een podcast wil hij heel veel uitleg geven over de Bijbel. Dat is megafijn, want Tim vertelt ook alle onderliggende boodschappen en vertelt ook over de cultuur van die tijd uit. Dat maakt het soms wel wat uitgebreid, maar dat is helemaal niet erg. Hij praat zo’n 3,5 uur over Jona en is nu bezig met Mattheus: 29 afleveringen. Het zijn dus eigenlijk heeeele lange preken, maar opgedeeld in verschillende onderwerpen. 

Bidden Onderweg

Ik heb zelf een paar afleveringen van deze podcast geluisterd en vond hem niet helemaal het einde, maar misschien jij wel! Elke dag is er een gebedspodcast van ongeveer 10 minuten. Er wordt gezongen, uit de Bijbel voorgelezen en er worden wat vragen aan je gesteld. Handig om toch even tussendoor te doen.

In gebed met Hanna

In deze zevendelige podcast van Eva gaat het over Hanna, de moeder van Samuel. Hoe vond zij rust tijdens moeilijke en drukke situaties? En hoe kan jij even stil zijn? Deze podcast is wat dieper, maar als je goed luistert haal je er wel wat waardevols uit! (hij staat ook op Spotify)

Het kan je buurman zijn

In deze podcast praten onze collega’s van de EO Martine van der Spek en Zegert van der Linde met doodgewone mensen. Doodgewone mensen die toch niet helemaal doorsnee zijn. Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal waar je het niet elke dag over hebt. Zo bestoken ze onder andere een blinde, een priester, een CliniClown en een schipbreukeling met vragen. (ook op Spotify)

Weet jij nog meer (christelijke) podcasts die iedereen MOET luisteren? Stuur ons een appje: 06-83673700.

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡