Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM Worshipband-gitarist Arend: “Het leven is soms ruk, dat mis ik in worshipnummers”

14 april 2021 · Leestijd 4 min

Bandleider Arend van de BEAM Worshipband heeft niet stilgezeten de afgelopen jaren. Hij speelde gitaar op 16 EO-jongerendagen, meer dan 60 cd’s en is nu de hoeksteen van de BEAM Worshipband. Arend: “Mijn motto is: ‘Kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst’.”

“Toen ik acht werd kreeg ik van mijn ouders een klein radiootje waar ik in bed stiekem naar luisterde als ik moest slapen. Daar hoorde ik Bruce Springsteen en Eric Clapton spelen en dacht ik: ‘Wow, dat wil ik ook!’. En zo kreeg ik voor mijn twaalfde verjaardag mijn allereerste gitaar. Ik was er zo trots op dat ik gelijk op de fiets sprong om hem te laten zien aan een vriendje van me. Met de gitaar op het stuur racete ik door de straten en toen ik een bocht net te scherp nam… viel ik keihard op mijn nieuwe gitaar, waar vervolgens een gat in zat.”

Arend met zijn eerste, inmiddels gerepareerde, gitaar

afbeelding

De eerste band

“Met een nieuwe gitaar leerde ik akkoorden van mijn broers die lessen hadden en op mijn vijftiende begon ik in de kerk te spelen. Doordat ik veel muziek maakte in de kerk, bleef ik verbonden met God. Ook als er periodes waren dat ik me tegen alles en iedereen afzette. Ik wist dat ik muziek wilde maken voor God en deed auditie voor de Ronduit Praiseband, waar ik uiteindelijk vijf jaar in heb gespeeld. Daarna was het tien jaar bij Kees Kraayenoord in de band, meespelen op meer dan 60 cd’s en 16 EO-jongerendagen.”

Artikel gaat verder onder foto

afbeelding

Een klap

“Bij Kees Kraayenoord ontmoette ik mijn vrouw, Denise, die pianist is. Twee jaar geleden kreeg ze te horen dat ze borstkanker heeft. Deze klap kwam hard aan en leerde ons dat het leven niet maakbaar is. De dingen die je normaal voor lief neemt, zoals gezondheid, zijn dan opeens een zorg waar je elke dag mee bezig bent. Terwijl heel Nederland moeilijk deed dat ze niet naar de kapper konden, werd mijn vrouw kaal door de chemo’s. Kanker zet je hele leven in een ander perspectief.”

Blijde hoop

“Ik denk dat God niks te maken heeft met de ziekte van Denise. Het is er nu eenmaal, en het is aan ons hoe we daarmee omgaan. Ik ben niet boos op God, maar besef me dat ik hem heel erg nodig heb. Ik zie van dichtbij de strijd die kanker met zich meebrengt en ik zou niet weten hoe we dat zonder God zouden moeten doen. Wat er nu ook gebeurt, er ligt een mooie toekomst voor ons klaar. Mijn motto is een zin uit het lied ‘Groot is uw trouw’: kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst. Elke dag hebben we Gods kracht zo nodig en ondertussen mogen we verlangen en uitkijken naar de tijd dat we bij hem zijn.”

Niet oké is ook oké

“Als er iets is dat ik de afgelopen jaren heb geleerd, is dat het leven soms even ruk is. Dat is iets wat ik mis in worshipmuziek. Het zijn soms meer Walt Disneyliedjes die altijd een goed einde hebben. Ik zou ooit nog liedjes willen schrijven over de andere kant van het leven: de kwetsbaarheid en het onzekere. Ik wil een eerlijk verhaal vertellen door muziek. Ik weet het soms ook allemaal even niet en dat is oké, ook voor God.”

Wil je kennismaken met meer leden van de BEAM Worshipband? Pianist Raoul deelt zijn passie voor muziek én God in dit artikel.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡