Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM Scholentour: "We bereiken 4000 jongeren met het verhaal van Pasen"

27 maart 2018 · Leestijd 2 min

BEAM gaat al jaren langs verschillende middelbare scholen in Nederland om het verhaal van Pasen te vertellen. Dit doet presentator Joram samen met de band LZ7. “Leerlingen komen verveelt binnen en denken: ‘waar moet ik nu weer verplicht naartoe?’ Ik snap dat, zo liep ik ook rond op school. Maar ik beloof ze de beste paasviering die ze ooit hebben meegemaakt.”

Dit jaar brengt BEAM Scholentour een bezoek aan het Oranje Nassau College in Zoetermeer, het Corderius College in Amersfoort en CSG Het Streek in Ede. Joram: “Het verhaal van Pasen is essentieel. De EO vertelt dit verhaal met The Passion (donderdag 20.30 uur op NPO1), maar dus ook met deze Scholentour, want Pasen is meer dan hazen en eieren. Ik weet nog dat paasvieringen op school vroeger ontzettend saai waren, dat is met LZ7 wel even iets anders. BEAM Scholentour brengt een danceconcert naar je aula.”

“Na afloop is er altijd een handjevol leerlingen dat echt geraakt is door het verhaal. Ze vertellen waar ze mee strugglen: depressie, zelfbeschadiging, pesten, alles komt langs. BEAM maakt over het algemeen content voor christelijke jongeren, maar met deze Scholentour bereiken we juist ook de jongeren die BEAM niet volgen. Met negen shows op drie scholen bereiken we bijna 4000 leerlingen. Fantastisch.”

Van Scholentour naar vertellen op EOJD podium

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Jill is één van de leerlingen die door het Paasverhaal werd geraakt tijdens een eerdere editie van BEAM Scholentour. Ze is niet gelovig opgevoed, maar vertelde afgelopen jaar tijdens de EO-Jongerendag toch wat God in haar leven doet. Ook noemt ze Lindz West (de frontman van LZ7) die haar tijdens BEAM Scholentour ontzettend heeft bemoedigd. 

De shows zijn alleen te bezoeken door de leerlingen op desbetreffende scholen, maar uiteraard kun je op Instagram backstage meekijken. Volg EOBEAM en beleef het!

Geschreven door

Joram

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡