Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM-redactie over de hemel. Joram: “Het voelt alsof we praten over een sprookje”

6 april 2021 · Leestijd 3 min

De hemel: iedereen heeft er een vaag beeld van, maar niemand weet hoe het daar echt is. Hoe ziet alles eruit en komen wij wel in de hemel? In deze aflevering van BEAM Praat hoor je hoe wij hierover denken.

Hoe ziet de hemel eruit?

Anouk: “Wat ik dus vooral heel verwarrend vindt is dat je er allemaal hetzelfde uitziet, maar elkaar nog wel herkent. Ik zag vroeger dan altijd een soort witte Barbapapa’s voor me. Dat we allemaal een soort vormen zijn met ogen”

Wilke: “Ik denk dus, als ik sterf, dat ik dan in een soort stand-by modus ga. Dat ik dan gewoon ‘uit’ ben. Ik ben er dan niet meer. Ik kom pas weer terug als Jezus ook terugkomt. Dus ik denk eigenlijk niet dat ik in een hemel ga komen als ik nu doodga.”

Bas: “Ik zie dan toch eenzelfde soort wereld voor me als nu. Ik vraag me ook af voor mensen die 2000 jaar geleden zijn gestorven, hoe voor hen de nieuwe aarde eruitziet. Welke technieken heb je dan? Alle dingen die wij nu kunnen en hebben bestonden toen namelijk nog niet.”

Hoe is het om eeuwig te leven?

Joram: “Ik weet nog dat ik, toen ik nog een stuk jonger was, in een hele depressieve gedachtenflow kwam omdat ik me ineens realiseerde hoe groot de eeuwigheid is, en dat ik daar maar zo’n kleine fractie van de tijd bij ben. Toen voelde ik me ineens zo klein en onbelangrijk. Ik werd daar toen super verdrietig van. Maar als we het er nu zo over hebben voelt het alsof we een beetje aan het redeneren zijn over een sprookje.”

Wilke: “Wat mensen bang maakt als je kijkt naar eeuwig leven is dat de tijdelijkheid. Dat maakt dingen mooi. Dat wij zo ontzettend genieten van sneeuw is omdat het maar één keer per jaar valt en soms zelfs minder. Misschien ga je maar twintig of dertig keer meemaken dat er sneeuw valt en daarom is het zo mooi. In de hemel, als er geen enkele tijd is, is die sneeuw dan nog mooi of niet? Niks is meer bijzonder want je gaat het 100.000 miljoen keer meemaken.”

Kom jij in de hemel?

Henk-jan: “Ik moet nu gelijk denken aan van die films waarin je ziet dat alle christenen ineens weg zijn omdat ze dan zijn opgenomen. Mij is altijd vertelt dat ze daarom in vliegtuigen bij elke christelijke piloot ook een niet-christelijke piloot neerzetten zodat het vliegtuig niet neerstort als die opname gebeurt.”

Joram: “Ik merk wel dat ik dit helemaal geen leuke aflevering vind. Ik vind dit geen leuke vragen, maar dat komt gewoon omdat ik het niet weet. Ik ben er gewoon niet mee bezig. Ik leef gewoon in het hier en nu. Maar ik geloof wel dat God mij genoeg vindt. Ik denk dat ik er dan op mag vertrouwen dat ik gewoon naar de hemel ga.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ben je na al onze gedachtespinsels over de hemel zelf nieuwsgierig geworden naar meer info? Dit zegt de Bijbel over het leven na de dood.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡