Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM MEETS.. De BEAM familie

10 april 2016 · Leestijd 5 min

In het dagelijks leven heten zij familie De Boer, maar hun bijnaam? Familie BEAM. Vader Durk (43), moeder Alma (45), Deborah (19), Marieke (17), Nienke en Rachel (tweeling, allebei 15) en broertje Jens (13) zijn fan van ons. Wij gingen bij hen op bezoek in Zwolle en spraken met hen over een busje, songteksten en eindredacteur zijn bij BEAM...

Wat is BEAM voor jullie?
Marieke:

"De evenementen, de magazines en de site! We krijgen hier zeven magazines." 
Deborah: "Meestal houden we er twee zelf en de rest leggen we in de kerk neer. En Taizé. Marieke en ik zijn mee geweest met BEAM en dat was super!"
Vader Durk: "Voor ons als gezin is de muziek het belangrijkst. De EO-Jongerendag, BEAM Festival en de playlists."  Muziek dus!
Deborah:
"Ja, we houden er allemaal heel erg van en spelen allemaal op een instrument. Als ik naar boven loop hoor ik achter de ene deur For King & Country klinken en bij een andere deur weer LZ7, haha. Jens is helemaal fan van hen."
Jens: "Ik vind het wel jammer dat LZ7 vorig jaar niet bij mij op school kwam, maar bij wel Nienke en Rachel." 
Rachel:
 "De BEAM scholentoer kwam toen bij ons en daar was LZ7, de favoriete band van Jens, bij. Dat was echt heel vet."
Nienke: "Klasgenoten die niet geloven vonden dat ook tof. Die hebben het er nog steeds over en luisteren nog naar die muziek."  LZ7 komt dit jaar weer naar de EO-Jongerendag. Kennen jullie de artiesten vaak al?
Deborah:
"Meestal wel. Af en toe horen we wel wat nieuws, Royal Tailor bijvoorbeeld."
Vader Durk: "Al leren we soms ook nieuwe bands kennen. Een keer stond Toby Mac op de EO-Jongerendag en het geluid was toen heel hard. Je kon het pas goed horen als je je vingers in je oren deed, haha. We hebben toch een CD gekocht en die is helemaal grijs gedraaid op vakantie. Heuvel op en heuvel af."
Jens: "Die CD doet het nu niet meer!"
Moeder Alma: "Elk jaar mag iedereen iets uitzoeken, dat is traditie. Een T-shirt of een CD."  Hoe gaat het dan, als jullie naar de EO-Jongerendag gaan?
Deborah:
"Wij zijn niet de hele dag bij elkaar. Wij zijn vooraan op het veld te vinden en onze ouders zitten op de tribune."
Vader Durk: "We kennen onze plek, haha."
Moeder Alma: "Tussendoor spreken we af om een patatje te eten of om even te kletsen."
Vader Durk: "Hetzelfde geldt voor BEAM Festival. Wij gaan samen en dan verspreidt het zich. Wij doen andere dingen dan hen. Vorige keer hebben we lang staan praten met Corjan Matsinger, een van de sprekers. Het programma is niet op ons gericht, maar het spreekt ons wel aan." En vinden jullie het niet erg dat jullie ouders meegaan?
Marieke:
"Nee, helemaal niet!"
Deborah:
"We vinden het juist leuk dat we met z’n allen gaan." 
Marieke:
"Het is heel fijn. Als je bijvoorbeeld een workshop of een spreker hebt gezien, kunnen je er samen over praten."
Vader Durk:
"Mensen zijn verbaasd als we zeggen dat we naar de EO-Jongerendag gaan met z’n allen. ‘Gaan jullie mee?’ vragen ze dan. Het is bijzonder om dat samen mee te maken en dat gun ik die mensen ook."
Moeder Alma: "Het is voor ons heel waardevol. Ik vind het daarom belangrijk om dingen samen te doen. Durk werkte eerst bij Youth for Christ en zo kwamen we op christelijke evenementen. De kinderen gingen gewoon mee. Eerst naar de EO-Gezinsdag en later naar de EO-Jongerendag, Flevo Festival en BEAM Festival." 
Deborah: "Als we niet samen gaan, is het niet zo leuk als anders. Met z’n allen in ons busje." Ja, hoe zit het met het busje?
Vader Durk: "We hebben een negenpersoonsbusje en we zijn met z’n zevenen, als onze hond Pien niet meegaat."
Moeder Alma: "Onderweg hebben we altijd muziek aan! Vroeger was het Elly en Rikkert, Herman Boon, Kriebeltje…"
Jens: "Komende vakantie gaan we naar Engeland!"
Deborah: "Dan gaan we naar een christelijk festival, Big Church Day Out, en daar hebben we superveel zin in." Tof! Echte christelijke muziekfans dus!
Marieke: "Ja! Soms zit je op een feestje en als je dan goed luistert naar de muziek die je hoort.. Ik merk dat ik het heel fijn vind om mooie muziek met een goede tekst te luisteren."
Nienke: "Bij de scholentoer hoorde ik dat vaak: Is dit ook christelijke muziek?"
Rachel: "Hoe vaak ik al wel niet uit heb moeten leggen dat er meer is dan psalmen en orgelmuziek.." Trouwens, hebben jullie nog goede ideeën voor ons?
Deborah:
 "Misschien kunnen jullie een soort avonden voor studenten organiseren! Een beetje studentenvereniging-achtig met een praatje en met een borrel. Dat lijkt me leuk."
Vader Durk: "Of een heel groot festival, zoiets als The Passion in Amerika. Nog groter dan de EO-Jongerendag. Dat lijkt mij wel mooi." 
Laatste vraag: Als jullie onze eindredacteur zouden zijn, wat zou je nog willen veranderen? Of meer willen zien?
Marieke: "Er zijn geen dingen die we echt zouden veranderen. Het helpt mij echt in m’n geloof. Je bent niet alleen!"
Deborah: "Dat voel ik ook zo. Het geeft mij veel inspiratie en ik kijk door sommige verhalen weer anders tegen dingen aan." 
Marieke: "We zijn blij dat BEAM er is."  Tekst: Janita Kers
Beeld: Jelte Bergwerff

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡