Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nienke Pols spreekt voor het eerst in de BEAM Kerkdienst: ‘Ik wil een nieuw geluid brengen’

19 januari 2024 · Leestijd 3 min

De BEAM Kerkdienst gaat dit jaar natuurlijk weer door! We hebben inmiddels al veel mooie liedjes gezongen en inspirerende preken gehoord. Dit seizoen komen er ook nieuwe sprekers bij. De eerste is al bekend: Nienke Pols (29). Ze verklapt zelfs al een beetje waarover ze wil spreken 🤫.

Wie ben je?

“Ik ben Nienke en ik ben 29 jaar. Ik kom uit Enschede, ben getrouwd en heb twee kindjes. Doordeweeks ben ik docent levensbeschouwing op een middelbare school en ben ik veel bezig in de kerk. Ik ben daar jeugdpastor, net als mijn man. Jongeren zijn echt de allerleukste doelgroep! Daarnaast ben ik nog worshipper bij Heartbeat, dat is een organisatie voor jongeren die helemaal voor Jezus willen gaan. Zingen is écht mijn passie, daar krijg ik veel energie van!”

Wat vind je ervan dat je mag spreken in de BEAM Kerkdienst?

“Echt cool, ik ken BEAM namelijk al heel lang. Vroeger las ik altijd het BEAM Magazine en ik weet nog goed dat ik mijn eerste BEAM-trui kreeg, helemaal geweldig! En natuurlijk ging ik los op de EO-Jongerendag. Ik vind het mooi dat jullie in de coronatijd zijn begonnen met de BEAM Kerkdienst en dat die tot de dag van vandaag zo succesvol is. Zo gaaf dat ik er nu zelf mag spreken! Toen ik gebeld werd met de vraag, was ik benieuwd naar wat er van mij verwacht werd. Maar al snel wist ik: dit is een match en ga ik gewoon doen. Ik denk dat ik een nieuw geluid kan brengen.”

Wat voor nieuw geluid bedoel je?

“In mijn preken houd ik ervan om een beetje te schuren en mensen aan het denken te zetten. Ik wil vooral jongeren weer helemaal verliefd laten worden op Jezus. Zij zijn de toekomst! Er spelen nu zo veel thema’s in hun leven. Denk aan onzekerheid, twijfelen aan jezelf of angst voor toekomst. Als je dan de kans krijgt om voor zo’n grote groep jongeren te spreken, wil ik ze graag meegeven hoe God ze ziet en hoe ze Jezus centraal kunnen zetten in hun leven. Na die preek van 9 minuten in de BEAM Kerkdienst hoop ik dat jongeren hierover nadenken en ermee aan de slag gaan.”

Heb je al een concreet idee voor je preek?

“Ik twijfel tussen twee thema’s. Het ene is aanbidding, dat staat natuurlijk heel dicht bij mij. Dan wil ik vooral vertellen hoe je Jezus nog beter kan leren kennen. Het andere thema is identiteit, een verhaal over wie je bent in Jezus en hoe Hij naar je kijkt. Ik weet het nog niet helemaal.”

Tenslotte: heb je er zin in? 🤩

“Ja! Mega veel zin in! Het is iets nieuws, maar ik ben er niet heel zenuwachtig voor. Ik krijg vanuit de jongeren van mijn kerk heel veel support en dat is fijn. Veel van hen zijn er tijdens de opnames zelfs bij, het voelt bijna als een soort uitje met z’n allen.”

Wil jij ook live aanwezig zijn bij de BEAM Kerkdienst? Check dan hier hoe je zaterdag 17 februari en zondag 18 februari 2024 bij de opnames kan zijn!👇

Meld je hier aan om in het publiek van de BEAM Kerkdienst te zitten!

Lees ook over:

Meld je hier aan om in het publiek van de BEAM Kerkdienst te zitten!

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡