Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo reageerden jullie op het huwelijksaanzoek tussen Paul (42) en Tessa (13) tijdens de BEAM Kerkdienst

22 maart 2021 · Leestijd 2 min

Afgelopen zondag was er een heel bijzonder moment tijdens de BEAM Kerkdienst. Paul vroeg zijn vriendin Tessa ten huwelijk tijdens de live uitzending. Achteraf weten jullie nu dat het (gelukkig) nep was en Paul en Tessa acteurs zijn. Met deze sketch wilden wij jullie aandacht vragen voor onze actieweek Code Wit. Missie geslaagd, want de YouTube-chat ontplofte. Zo reageerden jullie:

Eerste indruk

Allereerst verscheen Paul om uit te leggen wat hij van plan was. Tessa was nog niet in beeld en dus geloofden jullie elk woord dat er gezegd werd.

afbeelding

Daar komt de bruid

En toen kwam daar Tessa met haar moeder aanlopen. Langzaam begon er ergens een alarmbelletje te klinken bij jullie. Verward keek ze om zich heen terwijl ze voor Paul stond die haar de liefde verklaarde. Nog verwarder ging het eraan toe in de chat.

afbeelding

Is dit echt...?

Na die alarmbellen kwamen er vraagtekens. “Dit kan toch niet echt zijn”, klonk het in de chat. Nee, natuurlijk niet! Zou het dan bij de preek horen of is het gewoon een grap?

afbeelding

Het kwartje valt

En wat waren er veel mensen ingetrapt! Het is precies gegaan zoals we hoopten.

De boodschap

Maar we wilden natuurlijk iets duidelijk maken met dit toneelstukje. In Nederland gebeurt dit misschien niet maar in Nepal vinden deze kindhuwelijken regelmatig plaats. Toen jullie je dat realiseerden kwam de shock. Dit kan echt niet!

afbeelding

Heb je het fragment gemist? Kijk het dan hier terug.

BEAM gaat de hele week actievoeren onder de naam ‘Code Wit’. Wil je meer weten over Code wit of geld doneren. Klik dan hier

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡