Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joëlle (15): ‘Hoe bouw ik aan mijn relatie met God?'

20 augustus 2020 · Leestijd 3 min

Ruim 280 jongeren vormen samen de BEAM Helpdesk. Via whatsapp gaven zij advies aan Joëlle (15). Zij wil graag aan haar relatie met God werken en vindt het lastig om te weten of die relatie er überhaupt is. Hieronder zie je de tips die jullie Joëlle gaven: wie weet heb je er zelf ook nog wat aan!

‘Hoe bouw ik aan mijn relatie met God en hoe weet ik überhaupt dat die relatie er is?’ 

Het advies:

Iedereen: Bidden en Bijbellezen brengen je altijd dichter bij God :)

Janneke (25): Kijk hoe je een relatie hebt met vrienden, je ouders of familie. Je gaat met ze in gesprek, vertelt over je dag en doet wat leuks met ze. Dat kun je ook met God doen!

Solange (24): God wil niets liever dan een speciale band met jou opbouwen! Als je gelooft dat Hij zijn Zoon heeft gegeven voor jouw zonden, dan mag je er zeker van zijn dat jullie een geweldige relatie aangaan.

Naomi (17): Goeie vraag! Ik houd zelf een gebedsboekje bij en schrijf daar mijn vragen in aan God. Ik schrijf het aan God en merk dat Hij mij helpt. Zo voelde ik dat mijn relatie met God er was.

Selwyn (21): Simpel is het zeker niet, maar wat ik wel weet, is je alles bij God neer mag leggen. Hij zal jou op het juiste pad zetten en dan ontstaat je relatie met Hem vanzelf. Succes en ik zal voor je bidden dat je Hem snel mag vinden!

Carlijn (18): Ik denk dat het belangrijk is om een dagelijks momentje met God te nemen. Een soort afspraakje met God. Zo laat je zien: 'kijk, ik wil elke dag tijd voor U vrijmaken en U betrekken in mijn leven.' Hoe je die relatie met God kan zien, is moeilijk. Maar God wil 1000& met jou een relatie opbouwen!

Hanneke (15): Deze vraag stel ik mijzelf ook vaak. Maar dan kijk ik om mij heen en zie ik wat voor prachtige dingen Hij voor mij heeft gedaan! Hij staat jou, mij en iedereen bij, elke dag weer!

Nathian (24): Wat goed is om te weten, is dat God in het begin met Adam en Eva een relatie wilde hebben. Hij wilde vanaf punt 1 al een relatie met ons als mensen. Daarom wil hij absoluut een relatie met jou hebben! Jij hoeft alleen maar Zijn hand te pakken. Door bijvoorbeeld stille tijd, christelijke muziek te luisteren of te wandelen in de natuur. Dat helpt mij in ieder geval enorm!

Ilse (13): Het doet mij denken aan dat kinderliedje: Lees je bijbel, bid elke dag, bid elke dag, bid elke dag. Lees je bijbel, bid elke dag, dat je groeien magggg. Dus: lees je Bijbel en bid elke dag, zo groeit je relatie met God denk ik :) 

Willianne (22): Ga op zoek naar God en praat erover met leeftijdsgenoten, zodat je ervaringen kan delen. Je mag altijd bidden om te vragen aan God om jullie relatie te versterken. Ik denk dat je een relatie met God hebt, als je door Hem aan het denken wordt gezet en meer over Hem wilt weten, zoals je nu doet eigenlijk!

Wil jij ook advies geven aan andere jongeren? App dan 'BEAM Helpdesk' naar 06 83673700!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡