Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ferdy (19): “Zodra ik gevoelens voor een meisje heb, klap ik helemaal dicht”

30 april 2021 · Leestijd 3 min

Ruim 280 jongeren vormen samen de BEAM Helpdesk. Via WhatsApp gaven zij advies aan Ferdy (19), zijn vraag luidde als volgt: “Ik ben een vlotte prater en zeker niet bang om een gesprek aan te gaan. Maar zodra ik gevoelens voor een meisje heb klap ik helemaal dicht.” Hieronder zie je de tips die jullie Ferdy gaven: wie weet heb je er zelf ook wat aan!

Bram (19)

“Durf vooral op je plaat te gaan! Dat hoort erbij. Je kan God ook altijd vragen om hulp of om jou het gevoel te geven wat het goede moment is. Als ze ineens veel meer aandacht voor je heeft, of wanneer ze op een andere manier interesse toont is dat een teken.”

Anne (15)
“Als je een interesse weet van dat meisje, kun je daarover praten, dan weet je dat ze het leuk vindt om daarover te praten!”

Sigrid (15)

“Super herkenbaar dit: Ik praat ook heel makkelijk, maar als ik iemand leuk vind, lijkt het 10x zo eng en durf ik niet... Mijn tip: stap toch eens op het meisje af en bedenk dat zij dit net zo eng vindt als jij! Vraag gewoon hoe het gaat en of ze nog wat leuks gaat doen in het weekend. Zo kun je zien of ze geïnteresseerd is zonder al te duidelijk te laten merken dat je haar leuk vindt. If you never try, you will never know...”

Robin (17)

“Blijf gewoon jezelf!”

Sanne (16)

“Over je gevoelens praten is natuurlijk heel lastig. Mijn tip is dan ook om eerst over je gevoelens te praten met mensen bij wie je je op je gemak voelt. Het meisje wil graag weten waar zij aan toe is, dus probeer haar wel duidelijkheid te geven. Maar doe wel rustig aan, als je gelijk zegt dat je haar houdt, wordt ze misschien wel bang. Als het wederzijds is, maakt het niet uit hoe snel/sloom het gaat. Hopelijk helpt dit!”

Joanne (19)

“Ik zou zeggen: wees gewoon jezelf en heb vertrouwen dat het goed komt. Als zij jou net zo leuk vindt als jij haar dan zit dat wel goed.”

Nienke (14)

“Ik zou zeggen: Just do it! Klinkt heel cliché, maar als je er lang mee rondloopt wordt het alleen maar moeilijker.”

Heb jij hier ook moeite mee en ben je hier niet mee geholpen? Lucas (18) had een andere vraag over de liefde voor de Helpdesk: “Wanneer weet je of een meisje je leuk vindt?” Lees hier het artikel om te lezen wat voor tips hij kreeg!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡