Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM doet mee aan #PrikPositief: positiviteit verspreiden door heel Nederland. Doe je mee?

8 april 2021 Leestijd 3 min

We voelen het allemaal - de rek is eruit. We zijn collectief moe geworden van een jaar in lockdown. Lekker om niet naar school te hoeven fietsen, maar elke dag in je pyamabroek achter je laptop is het toch ook niet. Kahoot hebben we ook al uitgespeeld. En wanneer kunnen we weer eens lekker een terrasje pakken of een halter in de sportschool liften? En dan die testuitslagen: negatief is positief en positief is negatief geworden. Het is de wereld op z鈥檔 kop!

IK WIL MEEDOEN


Operatie #prikpositief daagt je uit om jouw wereld weer recht te zetten. Een wereld waarin positief weer echt positief is. Waar je niet alleen op je kamertje zit, maar met echte mensen echte dingen onderneemt. En waarin je niet gaat zitten wachten om een prik te krijgen, maar waarin je opstaat om een prik te zetten.

Niet in een arm, maar op een kaart - een digitale landkaart waarop tussen Pasen en Pinksteren steeds meer prikken worden gezet. Elke prik is een positieve actie, een random act of kindness, een goede daad. Zo maken we Nederland samen een beetje mooier!

Hoe werkt het? In zes weken tijd ga je met je jeugdgroep een serie challenges aan. Elke challenge vraagt samenwerking, creativiteit, inzet en een flinke dosis lol. En elke challenge levert ook iets moois op - een mooiere straat, blije buren, een beetje meer liefde in je kerk of club.

Prijzen winnen

Iedere groep die een challenge aangaat zet een prik op de kaart. Hoe meer prikken, hoe mooier de wereld is geworden! De bonus is de #Prikpositief Prijs die voor elke challenge in de BEAM kerkdienst wordt uitgereikt aan de meest creatieve, ludieke of bijzondere uitvoering.

Wil je zelf ook wat positiviteit verspreiden? Dat kan natuurlijk ook! Post jouw random act of kindness op Tiktok of Instagram, vermeld de hashtag #prikpositief en ook jouw actie staat op de kaart.

We werken toe naar de grote finale waarop de laatste challenge wordt gedaan en de kaart wordt volgemaakt. Door heel het land, van ‘s ochtends tot ‘s avonds, ieder voor zich en met z’n allen. Glimlach je tegen de kassière? Dat is een prik waard! Stofzuig je het huis? Zet je goede daad op de kaart! En met je jeugdgroep doe je bovendien mee aan de laatste grote challenge en maak kans op de grote #Prikpositief Prijs!

Hoe kun je meedoen? Meld je met je jeugdgroep aan op deze website.

Operatie #prikpositief is een landelijke actievan EO BEAM, YfC, Move, Jong Protestant en Chris/Voorkom.

IK WIL MEEDOEN

Geschreven door

Maarten

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕