Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Baptistengemeente Krommenie | "De oudere mensen kennen me al mijn hele leven."

13 oktober 2018 · Leestijd 3 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer spreken we met Lisanne (19) over de Baptistengemeente in Krommenie.

Info Baptistengemeente Krommenie

Leden: 40

Dienst: 10.00 uur

Adres: Snuiverstraat 63b, 1561 HB Krommenie

Hoi Lisanne! Hoe ben je in de Baptistengemeente Krommenie terecht gekomen?

“Ik ga eigenlijk mijn hele leven al naar deze kerk, op een paar jaar na. Mijn vader was dominee, dus tussen 2011 en 2016 hebben we een uitstapje gemaakt naar een kerk in Haarlem. Toen mijn vader daar stopte, zijn we teruggegaan. Het is een vertrouwde plek voor mijn familie, omdat we er opgroeiden. Het was dus eigenlijk een logische keuze!”

Wat is er zo speciaal aan deze kerk?

“Iedereen is zo liefdevol en betrokken! We zijn echt een hele kleine kerk, op een drukke zondag zitten er 40 mensen in de dienst. Dat zorgt ervoor dat iedereen elkaar kent. De oudere mensen kennen mij al mijn hele leven. Zij hebben me zien opgroeien! En als een dominee iets vraagt, reageert de gemeente gewoon. Het is dus totaal niet statisch en strak. Na het Avondmaal houdt iedereen elkaars hand vast en zingen we samen het lied Wij reizen met elkander. Dat is altijd heel mooi, het laat echt de hechtheid van de gemeente zien!”

Wat zijn jouw taken?

“Ik ben graag actief binnen de kerk. Eén keer in de maand heb ik de leiding over de dienst. Ik kies dan de liederen uit die we gaan zingen, kondig ze aan en doe de mededelingen. Dat klinkt heel belangrijk, maar het valt eigenlijk best mee. Ik zing ook graag in de band. En ik ben soms zondagschooljuf. Dan vertel ik een verhaal aan de kinderen en gaan we knutselen. We doen graag mee met acties, denk aan actie Schoenendoos.”

Wat is er voor jongeren geregeld?

“Er zijn helaas niet zo veel jongeren in mijn gemeente. Er zijn veel ouderen en juist jonge gezinnen. De enige van mijn leeftijd is eigenlijk mijn broertje! Er is nu wel een groepje dat één keer in de twee weken bij elkaar komt en met elkaar praat over het geloof. Het jeugdwerk groeit dus wel!”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡