Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Autocoureur Lewis Hamilton: “Mijn droom komt uit door God”

23 juli 2018 · Leestijd 2 min

De Britse autocoureur Lewis Hamilton reed gisteren een fenomenale race tijdens de Grand Prix van Duitsland en bedankte God daarvoor: “Mijn droom kan dankzij God uitkomen, alles zat mee die dag.” De 34-jarige coureur is een uitgesproken christen met zijn woorden en met zijn tattoo’s.

‘’Ik wist dat het heel lastig zou worden vanaf P14 (de veertiende startplek), maar ik weet dat je er altijd in moet blijven geloven. In de eerste ronde zag ik zoveel support en wist ik dat ik wat kon laten zien. De wagen was perfect en ik wist dat ik ermee kon winnen’’, aldus Hamilton bij de podiuminterviews. (Bron: GPblog)

Hamilton is zich bewust van het gevaar dat zijn beroep met zich meebrengt. Hij benadrukt op deze momenten hoe belangrijk zijn geloof is: “God houdt mij in zijn hand.” 

Geen tijd om te bidden

In een interview met The Guardian vertelde hij over zijn gewoonte om naar de kerk te gaan: "Als het misgaat op de racebaan, heb je geen tijd om te bidden. Alles kan gebeuren, maar ik geloof dat God me beschermt, dit geloof wordt gesterkt door regelmatig bidden en naar de kerk gaan. Met een aantal vrienden ontbijt ik samen waarna we vertrekken richting de kerk. Als we weer thuis komen, voelen we ons vaak verlicht en gesterkt."

Hamilton stond twee maanden terug met zijn getattoeëerde torso op de cover van het lifestyle magazine Men's Health. Ook deze tattoo's getuigen van zijn geloof:

afbeelding

Aan Dailymail vertelde de coureur het volgende over de kunst op zijn lichaam: "I love my ink," Hamilton explains. "They all have a meaning. I'm very strong in my faith, so I wanted to have some religious images. I've got Pieta, a Michelangelo sculpture of Mary holding Jesus after he came off the cross, on my shoulder." 

Afbeelding: uk.sports.yahoo.com

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡