Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Arnoud en Matthijs bouwen een huis waar iedereen welkom is

4 december 2019 · Leestijd 3 min

Lekker genieten op vakantie in een mooi huis in Italië. Klinkt heerlijk toch? Helaas is dit niet voor iedereen betaalbaar. Studenten Matthijs en Arnoud bedachten een manier waarop dit wél voor iedereen mogelijk is.

In het programma Hour of Power worden studenten Arnoud en Matthijs geïnterviewd omdat ze wel een heel origineel plan tot uitvoering brachten.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

1 euro

“Elk jaar doen we iets leuks samen,” vertelt Arnoud. “We zijn op zoek naar avontuur, zo zijn we bijvoorbeeld eens naar Marokko gelift. Ik vroeg aan Matthijs: ‘Wat gaan we dit jaar doen?’ Matthijs appte met het idee dat er huizen in Italië voor 1 euro te koop zijn. Zo is het balletje gaan rollen.”

Matthijs vertelt hoe ze een weekend lang naar Italië zijn gegaan om meerdere huizen te bekijken. Arnoud: “Matthijs zei altijd: ‘Ik moet echt verliefd worden op het huis dat we kopen.’ Dit gebeurde bij een huisje in de buurt van Florence.” Er moest nog heel veel aan gebeuren, maar dit pakten de jongens samen met anderen in hun omgeving op.

Huis voor iedereen

Het huisje is niet alleen voor de jongens zelf, maar ze hebben er een doel mee. Matthijs: “Onderweg naar het huisje zei ik al tegen Arnoud: ‘Hoe leuk is het om een huisje te hebben dat niet alleen van jezelf is, maar waar je iedereen naartoe kunt sturen!’ Zo is het idee ontstaan om ook de mensen die het minder te besteden hebben van dit huisje mee te laten genieten. Bij ons kun je het huis voor jezelf boeken, maar hiernaast ook voor iemand anders.”

Heb jezelf lief als je naaste

“Dit project is opgezet vanuit christelijk perspectief,” zegt Arnoud. “Mensen zeggen wel eens ‘Heb je naaste lief als jezelf’ en dat proberen we hiermee uit te dragen. Wij vinden het leuk om dit om te draaien, ‘Heb jezelf lief als je naaste’! Dit betekent dat je zelf mag genieten en hiernaast ook de ander probeert te laten genieten.’

Pieter had ook zijn naaste lief en richtte de stichting Saving Arms op. Lees hier meer!

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡