Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anniek begon een bijbelstudie-website: “God sprak duidelijker dan ooit.”

14 februari 2019 · Leestijd 3 min

Een eigen website beginnen klinkt misschien als een hele opgave. Voor de 23-jarige Anniek was het simpelweg een taak. Ze vroeg God wat ze moest doen en het antwoord was duidelijk: maak een site met bijbelstudies. “Ik hoop mensen te helpen met bijbellezen.”

Wonder voor wonder

“Toen ik een jaar of twaalf was, werd ik ziek. Het is een ingewikkeld verhaal, maar het komt erop neer dat ik steeds slechter functioneerde. Ik had totaal geen energie meer en kon slecht lopen. Hierdoor was mijn puberteit heel zwaar. Tegelijk heeft dit me heel dicht bij God gebracht. Doordat ik ziek was, had ik alle tijd van de wereld om me in Hem te verdiepen. Als je leven wat slechter gaat, heb je Hem gevoelsmatig vaak harder nodig. Hierdoor werd mijn relatie met God steeds sterker. Sinds een jaar of drie gaat het langzaam beter met me. Ik zie echt dat God me aan het genezen is. Niet met één groot wonder, maar stapje voor stapje.”

De Olijftak

“Ik ben nogal enthousiast over de bijbel, dus af en toe schreef ik er stukjes over. Dat deed ik vooral om mijn hoofd leeg te maken. Afgelopen november was ik bijna afgestudeerd en besloot ik God te vragen wat ik daarna moest doen. Hij vertelde me dat ik een site moest beginnen die de Olijftak moest heten. Ik vond dit best bizar, zo duidelijk had God nog nooit tegen me gepraat.”

Olijven oogsten

“Waarom het de Olijftak moest heten, wist ik niet precies. Ik vond het eigenlijk meteen een hele stoffige naam. Heel veel christelijke dingen heten zo, dus ik was niet echt enthousiast. Toen ik olijftakken ging googelen, ontdekte ik dat olijven in november en december worden geoogst. Van God had ik voor die tijd al doorgekregen dat ik in november en december vrucht zou dragen. Dat was voor mij het antwoord: ik moest mijn site wel Olijftak noemen.”

Je wordt geraakt als je de tijd neemt

“Ik hoop dat ik met mijn studies mensen kan helpen om serieus bijbel te lezen. Veel mensen lezen af en toe een stukje, maar je wordt pas echt geraakt als je rustig de tijd neemt en erover nadenkt. Het liefst plaats ik elke dag een bijbelstudie online, maar dat is in mijn eentje niet haalbaar. Inmiddels is er gelukkig iemand die me helpt. De site wordt nu vooral bezocht door vrienden en familie, maar hopelijk breidt dat uiteindelijk veel verder uit.”

Benieuwd naar de site van Anniek? Bekijk hem hier!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡