Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anne: “Ik maak mijn vlogs voor U”

18 februari 2021 · Leestijd 4 min

Vroeger vlogde Anne (22) vooral over beauty, reizen en school, nu wil ze haar volgers op YouTube meenemen in haar leven met God. Ze wil met haar video’s mensen laten zien dat God imperfecte mensen gebruikt: “Getuigen van God is niet een activiteit, maar een levensstijl.”

“In mijn studietijd heb ik heel veel nagedacht over mijn geloof, er kwamen opeens allemaal vragen naar boven: wie is God voor mij? En welke plek geef ik Hem in mijn leven? Ik was heel erg bezig met wat ik later wilde worden, en wat Gods plan met mijn leven is. Door preken en studies had ik veel over God geleerd, maar eigenlijk miste een diepere laag. Toen ben ik echt op zoek gegaan naar Hem. In die zoektocht zit ik nog steeds, maar ik leef nu meer vanuit een relatie met Hem. Ik praat bijna elke dag met Hem, en als ik echt ergens mee zit schrijf ik bijvoorbeeld een brief aan God. Dat is mijn manier om dingen te verwerken. God was een onderdeel van mijn leven, maar ik probeer God nu het uitgangspunt van mijn leven te laten zijn. En toen kwam het verlangen in mij op om dit met anderen te delen.”

En toen besloot je om deze vlogs gaan maken?

“ Vroeger vlogde ik vooral over make up enzo, dat vond ik leuk. Maar omdat ik tijdens mijn studie niet zoveel tijd meer over had was ik er minder mee bezig. Maar ik dacht toen al: hé, ik mis eigenlijk vloggers die iets over het geloof delen. Mensen die dezelfde vragen en worstelingen in hun geloof hebben als ik. Die vlogs had ik als tiener graag gekeken. Met die gedachte kreeg ik het idee om dat zelf te gaan doen! Hier heb ik wel heel veel twijfels over gehad. Ik vroeg mezelf af: durf ik eigenlijk wel zo kwetsbaar te zijn? Is dat wel verstandig? Toen ik de keuze echt maakte om deze vlogs te maken, heb ik tegen God gezegd: “dit doe ik niet voor mijzelf, maar voor U.”

Wat deel je over je geloof in je vlogs?

“Ik wil mensen meenemen in mijn relatie met God. Ik deel de muziek die ik luister, de vragen waar ik mee zit, en hoe ik bid. Maar vooral hoe je geloof een plek krijgt het dagelijks leven. En ook wanneer ik Hem niet voel deel ik dat. In de Bijbel zie ik dat God imperfecte mensen gebruikte, hopelijk ben ik er daar een van. En ik hoop dat mensen dat herkennen en ik ze een stapje verder kan helpen. Ik merk nu al dat wanneer ik me kwetsbaar durf op te stellen, anderen ook kwetsbaar durven te zijn. En dan komen de echte vragen op tafel. Door de vlogs heb ik namelijk gesprekken gehad met mijn niet-christelijke studiegenoten. Ze stellen me opeens allerlei vragen, ze zijn vooral heel benieuwd hoe ik mijn geloof in het dagelijks leven invul. Ik vind het echt heel mooi dat door mijn vlogs zulke diepe gesprekken op gang komen!”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoe zie je de toekomst?

"Wat vaststaat is dat ik mijn leven met God wil leven, maar in welke vorm dat valt: ik heb geen idee! Ik zie wel hoe het loopt! Misschien is het Gods plan dat ik fulltime op sociale media over Hem mag getuigen, of misschien is Zijn plan wel dat ik op mijn werk kan laten zien wie ik als christen ben. Allebei zou ik geweldig vinden om te doen, daar sta ik heel ontspannen in. Ik zie getuigen niet als een activiteit, maar eerder een stijl van leven. God gaat overal met mij mee, en hij kan me dus ook op elk moment inzetten. Wanneer ik hier een keuze over moet maken geef ik het aan God en vertrouw ik erop dat Hij me hierin leidt."

Ook Sterre Koning (17) schaamt zich niet voor haar geloof, en deelt dit graag met haar volgers. We vroegen haar hoe het is om met zoveel aandacht om te gaan, en wat het geloof voor haar betekent. Check hier het interview!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡