Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anique (16) en Melvin (16) hebben verkering dankzij een Whatsappgroep van BEAM!

16 februari 2024 · Leestijd 3 min

Het leven van de 16-jarige Melvin staat op zijn kop dankzij BEAM. Hij belandde samen met Anique in een Whatsappgroep, ze raakten aan de praat en ontmoetten elkaar op EO-Jongerendag 2023: "Het was spannend en een beetje ongemakkelijk, want waar moet je het over hebben?!"

Een uitblinker ✨

Anique: “Nadat ik in de Whatsappgroep was gegooid, maakte ik direct ook een groep op Snapchat aan. Ik voegde de deelnemers privé toe en ik ging met iedereen een gesprekje aan. Niet dat ik daar iets achter zocht, maar ik vond het leuk om de rest gewoon te leren kennen. Maar er sprong één iemand uit waar ik elke dag maar mee bleef praten: dat was Melvin. Onze gesprekken waren echt leuk. Ik kreeg kriebels in mijn buik bij elk Snapchatbericht die ik van hem ontving. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en stelde voor om elkaar eens in het echt te ontmoeten!”

BEAM's Whatsappgroep

De BEAM-redactie is jong. Toch hebben we jullie nodig om te snappen wat er omgaat in de levens van jongeren! Om die reden ontstond er vorig jaar een Whatsappgroep met twintig jongeren van verschillende leeftijden, opleidingsniveaus. Zo af en toe sturen we hier vragen in, en de BEAM'ers uit de groep helpen ons dan uit de brand. Wil jij ook meehelpen met onze content? Stuur ons dan een berichtje op Instagram via @eobeam!

Overslaande vonken op EOJD ❤️‍🔥

Melvin: “Anique vroeg of we konden meeten bij de EO-Jongerendag; onze online gesprekken verliepen echt goed en ik vond haar stiekem best leuk. We spraken buiten op het plein voor Rotterdam Ahoy af. Toen ik de zaal uitliep naar buiten, vertelde ik haar via Snapchat waar ik ongeveer stond. Ik stond om me heen te kijken en plots stond ze naast me! Het was spannend en een beetje ongemakkelijk, want waar moet je het over hebben?! We hadden het dus vooral over de EO-Jongerendag.”

CB86797F-3A34-4EA2-8D7A-CC11608053E4

Grachtenliefde 💞

Anique: “We namen afscheid van elkaar in Rotterdam, zonder verder te beloven om elkaar nog eens te zien. Maar al snel ontstond het tweede afspraakje, en de derde, en de vierde... Totdat het twee december was. We hadden onze tijd genomen en wisten nu allebei dat het écht goed voelde. We spraken af in Utrecht…” “en liepen rond in een museum”, neemt Melvin van haar over. “We aten wat en strompelden saampjes door het centrum heen. Het regende een beetje en ik vond het RETE spannend, want het moment was daar!” Anique: “Hij vroeg mij EINDELIJK verkering! Heel romantisch, langs de grachten, in de miezer. Dat wij elkaar op deze manier hebben kunnen ontmoeten, voelt speciaal. Ik denk dat God hier ook echt een leidende rol in heeft gespeeld."

"Vorig jaar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet op de EO-Jongerendag. Dit jaar gaan we er samen naartoe. Te gek om dat te bedenken: wij zijn samen een prachtig voorbeeld van Goed Nieuws!"

Goed nieuws: de EO-Jongerendag 2024 gaat door!

Lees ook over:

Goed nieuws: de EO-Jongerendag 2024 gaat door!

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡