Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Andries Knevel kijkt liever naar een voetbalwedstrijd dan naar een kerkdienst: “Het is veel aantrekkelijker”

19 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Kijk jij ook veel liever naar een voetbalwedstrijd dan dat je een (online) kerkdienst bezoekt? EO-presentator Andries Knevel wel. Hij was te gast in de Ongeloofelijke Podcast, waarin hij kerkdienstbezoek vergelijkt met het aantal voetbalsupporters die een wedstrijd bezoekt op zondag.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer mensen naar de kerk dan naar voetbal

“Er gaan op zondag drie keer zoveel mensen naar de kerk dan naar betaald voetbal. Er gaan één miljoen mensen naar de kerk en er gaan 345.000 mensen naar het betaald voetbal, zelfs als Ajax, Feyenoord en PSV allemaal thuis spelen”, vertelt Andries. “Als ik dat zeg, dan zegt iedereen ‘dat klopt niet’, maar het is zo. De beeldvorming is: er gaat niemand meer naar de kerk op zondag. Er gaan in Nederland zo onvoorstelbaar veel mensen naar de kerk.”

Toch kijken er wel veel meer mensen op tv naar een voetbalwedstrijd dan naar een kerkdienst. “Dat is omdat een voetbalwedstrijd aantrekkelijker is dan een kerkdienst. Zelfs voor mij. Een klassieke kerkdienst werkt zo vervreemdend vind ik. Ik kan ook moeilijk naar een kerkdienst kijken. Wel kijk ik graag naar religieuze programma’s, maar een kerkdienst uitzenden…”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Lotte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡