Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amerikaanse dominee Judah Smith begint digitale kerk

1 mei 2019 · Leestijd 2 min

Zit je ziek thuis, of heb je het gisteravond zo laat gemaakt dat je vandaag je bed niet meer uit komt? Je kan toch naar de kerk! Churchome (Church is Home) dominee Judah Smith ontwikkelde een app waarmee je de kerk letterlijk in de palm van je hand houdt.

Judah Smith is samen met zijn vrouw Chelsea de leidende dominee van Churchome, een kerk gesticht door Judah’s vader in 1992. Deze kerk heeft vijf verschillende vestigingen en is populair onder Amerikaanse christelijke beroemdheden, waaronder Justin Bieber.

Judah Smith merkt dat veel leden van zijn kerk niet altijd naar fysieke diensten komen. Daarom heeft hij een manier bedacht om zijn kerk naar mensen over de hele wereld toe te brengen. “We brengen de kerk naar de palm van je hand,” zegt Smith. “Waar je ook heengaat, Churchome gaat met je mee.” 

Via de Churchome Global app kan je onder andere live diensten meemaken, inspirerende video’s kijken, praten met andere appgebruikers, gebedspunten van anderen lezen en zelf gebedspunten posten. “Technologie heeft de wereld veranderd en wij geloven dat technologie niet slecht is. Het is net als geld. Het ligt eraan wat je ermee doet. Het kan goed of kwaad zijn en wij geloven dat het mogelijkheden biedt.”

Sinds de moeder van Justin Bieber de zanger aan Smith voorstelde, zijn de twee goed bevriend. Smith zegt trots te zijn op hoe Bieber zijn geloof deelt op het platform dat God hem gegeven heeft. “Hoe Justin door de hele wereld werd bekeken terwijl hij opgroeide en door obstakels en moeilijkheden heen ging, is een geweldig voorbeeld. Justin heeft mij veel meer geleerd dan ik hem kan leren over wat het betekent om te groeien en wandelen in nederigheid, om iemand te zijn die graag Jezus wil volgen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Iris

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡