Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amanda Lock is zangeres in de BEAM Kerkdienst: “Ik hoop dat mensen thuis een beetje meezingen”

11 mei 2020 · Leestijd 3 min

Als zangeres van de BEAM Worshipband is Amanda Lock (34) vaak te zien als muzikaal middelpunt tijdens de BEAM kerkdienst. EO Visie sprak met Amanda over haar muzikale achtergrond en over de kracht van aanbidding: “Uiteindelijk ben ik uit nieuwsgierigheid naar de kerkdienst gegaan en keek ik mijn ogen uit: al mijn leeftijdsgenoten waren hier serieus God aan het aanbidden. Toen heb ik voor het eerst de kracht van aanbidding ervaren.”

Vrijwillig naar de kerk

“Toen ik 14 jaar oud was, stond ik met onze caravan op het festivalterrein van het christelijke jongerenfestival Soul Survivor. Op de zaterdag van het meerdaagse evenement merkte ik dat er helemaal niemand meer buiten was. Alle kinderen, inclusief mijn nichtje en vriendinnetje waarmee ik het festival bezocht, waren naar de kerkdienst gegaan. Vrijwillig, want de ouders zaten thuis.

Vooraf had ik zelf bedacht: papa en mama zijn er niet, dan hoeven we toch niet naar een dienst te gaan? Maar de startsamenkomst op zaterdag was nog niet eens begonnen of het héle terrein was leeg, omdat iedereen in de dienst zat. Uiteindelijk ben ik uit nieuwsgierigheid naar de kerkdienst gegaan en keek ik mijn ogen uit: al mijn leeftijdsgenoten waren hier serieus God aan het aanbidden. Toen heb ik voor het eerst de kracht van aanbidding ervaren.”

BEAM kerkdienst

Na haar kennismaking met aanbidding ging dat een steeds grotere rol in haar leven spelen. Zo zong ze onder meer mee met Schrijvers voor Gerechtigheid, Psalmen voor Nu, het Vreemdelingencollectief én de BEAM Worshipband. Ze vertelt aan EO Visie: “De online kerkdiensten van BEAM zijn voor mij nu zo’n beetje het enige uitje. Ik vind het mooi, al is het natuurlijk wel een beetje vreemd. Er is maar een handjevol mensen bij betrokken en we moeten uiteraard afstand houden. Dat was vooral in het begin echt wennen. Net als spelen en zingen zonder publiek in de zaal, maar ik hoop dat de kijkers thuis een beetje met ons meezingen.” Lees het hele interview met Amanda hier

Amanda zong samen met de BEAM Worshipband het prachtige lied Rescue van Lauren Daigle tijdens de BEAM Kerkdienst. Kijk en luister het hier terug!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡