Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Als het echt niet anders kan, mogen we de Kiosk even sluiten om naar de wc te gaan’

11 augustus 2017 · Leestijd 3 min

Even snel een broodje, thee, koffie of wat lekkers halen op het station terwijl over een paar minuten je trein komt. Rennen! Herkenbaar? Jacqueline ziet veel haastige reizigers komen en gaan. Zij werkt namelijk in de Kiosk op station Delft.

“Ik was op zoek naar een bijbaantje. Op de site van de NS zag ik staan dat ze mensen zochten voor de kiosk. Dat leek me wel wat, dus solliciteerde ik. Voordat ik het wist, stond ik achter de toonbank croissantjes te bakken en koffie in te schenken. Verder ben ik voornamelijk bezig met kassawerkzaamheden en het vullen en schoonhouden van de winkel. Drie keer per week komt er vracht. Dit werk bevalt me goed. Ik heb gezellige collega’s en het is niet erg zwaar, dus als bijbaan goed te doen. Ik maak veel contact met mensen en de meesten van hen zijn in voor een praatje, erg gezellig. 

Ik kreeg ineens een supergroot paasei van een klant

Het is grappig om zo veel mensen langs te zien komen. Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te werken, aangezien de meesten haast hebben. Er zijn vaste klanten van wie ik precies weet welke soort koffie ik moet pakken. Regelmatig komt er een oude meneer langs. Hij speelt orgel in de Oude Kerk. Ik maak altijd een praatje met hem. Een keer hadden we het over Antwerpen en dat ze daar zulke lekkere chocolade hebben. Hij keek me vrolijk aan en vroeg: ‘Oh, hou jij van chocola?’. Ik riep enthousiast: ‘Ja!’. Waarop hij ineens een supergroot paasei uit zijn tas haalde en aan mij gaf. Dat was een leuke verrassing. Gisteren zat ik wel even in de stress. Ik was de vracht kwijt! Ik heb het hele station afgezocht, om er vervolgens achter te komen dat een lieve collega van een andere winkel de vracht al naar de Kiosk had gebracht. Achteraf hebben we er wel om gelachen. Echt vervelende ervaringen heb ik nooit gehad. In het weekend komen er weleens dronken jongeren, maar dat is nooit uit de hand gelopen. Het station heeft goede beveiliging, dus gekke of gevaarlijke situaties kunnen altijd snel opgelost of voorkomen worden. Als ik naar de wc moet, dan doe ik dat op het station. Het zal niemand verbazen dat er in de Kiosk zelf geen ruimte is voor een toilet. Normaal is de overlap met een collega groot genoeg, dat ik gewoon overgenomen kan worden. Maar als de nood echt hoog is, mogen we de winkel even sluiten, haha.  Aangezien ik nog studeer, heb ik geen vaste uren, maar meestal werk ik tussen de tien en twaalf uur per week. Soms wat minder. En wat ik verdien? Zo’n tien euro per uur.”  Heb jij ook een leuk bijbaantje? Deel het met ons! Stuur een mailtje naar beamredactie @eo.nl of WhatsApp naar 0683673700.

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡