Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alles wat je moet weten over Lauren Daigle!

12 mei 2019 · Leestijd 4 min

Lauren Daigle is met drie albums en zestien gewonnen awards erg lekker bezig! Vanavond staat de Amerikaanse zangeres in de Melkweg in Amsterdam. Dat ze prachtig kan zingen wisten we al, maar wat valt er nog meer over Lauren Daigle te leren?

Algemene informatie

Naam: Lauren Ashley Daigle
Geboortedatum: 9 september 1991 (27 jaar)
Geboorteplaats: Lafayette, Louisiana
Moeder: Laura Daigle
Vader: Mark Daigle
Zus: Madison Daigle
Broer: Brandon Daigle

Het begin

Laurens’ moeder Laura noemde hun huis ‘de muziekdoos,’ omdat Lauren altijd liep te zingen. Het idee om van muziek haar carrière te maken kwam pas toen Lauren op haar 15cytomegaloviruskreeg, een ziekte met symptomen die lijken op Pfeiffer. Deze ziekte beïnvloedde haar immuunsysteem, waardoor Lauren twee jaar lang ziek thuis moest zitten. In die tijd hield Lauren zich veel bezig met muziek en begon ze in te zien dat dat was wat ze met haar leven wilde doen. Die periode beschrijft Lauren als één van de beste dingen die haar ooit zijn overkomen.

Lauren heeft Child and Family Studies gestudeerd. Tijdens haar studententijd deed ze twee keer auditie voor American Idol,maar zonder succes.

Muziek

In haar studententijd zong Lauren bij een kerkkoor. Later zong ze drie nummers in voor het album ‘Inside Out’ van Church North Point. Ze werd door Centricity Music Label gevraagd om in te vallen voor een zieke zanger, en tekende uiteindelijk een contract bij het label. Centricity bracht een album met singles van allerlei verschillende Centricity-artiesten uit. Op dit album verscheen Lauren met haar nummer ‘Light of the World.’ In 2015 kwam dan eindelijk Laurens’ eerste eigen album uit: ‘How Can It Be.’

Na haar succesvolle eerste album, bracht Lauren in 2016 het kerstalbum ‘Behold: A Christmas Collection’ uit. Haar meest recente album ‘Look Up Child’ kwam uit in 2018. Laurens’ muziek leverde haar tot nu toe 29 award nominaties op, waarvan ze er zestien mee naar huis nam. Haar nummers worden ook goed beluisterd, de singles ‘Trust In You,’ ‘You Say,’ ‘Back To God,’ en ‘The Christmas Song’ werden zelfs nummer één op de Billboard Hot Christian Songs Chart. Ook op de seculiere lijsten doet Laurens’ muziek het goed, zo bereikte de single ‘Look Up Child’ de derde plaats op de Billboard Hot 200.

Random facts

1. Lauren leerde haar unieke stemgeluid te accepteren door Adele

Lauren merkte bij zichzelf dat haar stem wat schor en hees klinkt vergeleken bij de heldere stemmen van de meeste popzangeressen. In een gesprek met People magazine zegt Lauren: “Ik weet nog dat ik Adele voor het eerst hoorde zingen. Ik dacht: ‘Wow, dit is iemand met een schorre stem.’ Het was een manier van zingen die ik ook kon.”

2. Lauren leerde liedjes schrijven door een verhaal over chocolademelk

Aan CCM Magazine vertelt Lauren: “Dit verhaal gaat over een plantenpot, die wij gebruikten voor een boom, die voor ons huis stond. Op een dag regende het, de plantenpot raakte vol met modder en het zag eruit als chocolademelk. Toen ik mijn moeder erover vertelde, zei ze dat we een boek moesten schrijven over ‘mijn dag met de chocolademelk-regen.’ Dus ik knutselde een boek, met plaatjes die ik geverfd hard. Mijn moeder niette alles aan elkaar, en toen had ik een tastbare herinnering van die dag. Die vorm van creativiteit kwam later ook mijn manier van liedjes schrijven binnen. Het gaat erom dat ik een moment neem om bij een verhaal of beeld dat God me laat zien stil te staan en dat mee te nemen in een lied.”

3. Laurens' favoriete Bijbeltekst

Jesaja 26:3 – “De standvastige is veilig bij U, vrede is er voor wie op U vertrouwt.”

Vorige week gaven wij via Instagram 2 tickets voor Lauren Daigles concert weg! Wil jij dit soort toffe acties niet missen? Volg ons dan HIER!

Lees nu ook: Tauren Wells: 'Ik verwarde mijn roeping met mijn identiteit'

Beeld: ANP

Geschreven door

Iris

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡