Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alles wat je MOET weten over het huwelijk van Prince Harry & Meghan Markle!

18 mei 2018 · Leestijd 6 min

Het sprookjeshuwelijk van het jaar staat voor de deur: Prince Harry trouwt met zijn Meghan Markle. De bruiloft zit vol verassende keuzes. Van een gewaagde gastenlijst tot een bijzondere bisschop. Een deel van de huwelijksdag is top secret, maar gelukkig kan Blauw Bloed-redactrice Sam ons een flink aantal smeuïge details vertellen. Wat verbaast jou het meest?

1. Huwelijksreis: van Afrika tot in Amerika?

Verlovingsring_Meghan

Stel: jouw crush stelt voor om op de derde date naar Botswana te gaan. Creepy? Daar dachten Prince Harry en Meghan Markle anders over! Zij besloten elkaar beter te leren kennen in het Afrikaanse land. Ook nu betekent Botswana nog veel voor het stel: de steen in Meghans verlovingsring komt er zelfs vandaan! Zouden ze er ook naartoe gaan op huwelijksreis? Dat blijft nog even gissen. Sommigen denken Namibië, anderen zeggen dat ze liever op het strand liggen.

2. Hé buuf!

Prince Harry en Meghan kennen hun buren aardig goed: samen wonen ze namelijk naast Prince William en zijn vrouw Kate. Dat wordt een gezellige boel! Broer William is ook vanwege praktische redenen blij met de komst van een vrouw voor Harry. “Ik hoop dat hij mijn koelkast met rust laat en niet langer m’n eten steelt, zoals de afgelopen jaren.”

3. Van doopjurk naar trouwjurk

Voordat Meghan in het huwelijksbootje treedt, heeft zij zich laten dopen! Dit deed ze uit respect voor Queen Elisabeth. Door haar doop is Meghan namelijk toegetreden tot de Anglicaanse kerk, waar haar aanstaande oma het hoofd van is. Als klein meisje is Meghan protestants opgevoed en ging zij naar een katholieke school.

4. Prinsessenjurk(en)

Rachel_Zane

Het grootste geheim van de bruiloft is misschien wel dé jurk. Er wordt al veel gespeculeerd over de ontwerper, het model en de tiara (misschien wel één die prinses Diana droeg?). Maar hoe de bruid er precies uit zal zijn, mag niet uitlekken. Daarom – zeggen sommigen – heeft Meghan een tweede jurk van een ander modehuis. Een back-up dus, just in case. Hierdoor zal het altijd een verrassing blijven hoe ze eruitziet. En mocht dé jurk vóór of tijdens de dag kapotgaan, dan is PRECIES dezelfde jurk nog een keer aanwezig…! Welke jurk het ook wordt: hij zal flink ingenomen moeten worden, omdat Meghan door alle drukte erg is afgevallen.

5. Familiedrama

Waar de familie van Harry superbekend is, hebben de ouders van Meghan een totaal andere achtergrond. De vader van Meghan is de laatste tijd minstens zoveel in het nieuws geweest als zijn dochter, maar helaas niet altijd even positief. De man zit een beetje krap bij kas en wilde leuk bijverdienen door zich betaald te laten fotograferen door de Britse en Amerikaanse pers. Een pak passen hier, blikjes bier kopen daar… Alles werd in scène gezet, op de gevoelige plaat gelegd en Meghans vader was weer duizenden dollars rijker. Hartproblemen en wellicht schaamte zijn nu de reden dat hij niet naar de royal wedding komt… Triest, maar waar. Gelukkig hoeft Meghan niet alleen richting het altaar te lopen, maar begeleid haar aanstaande schoonvader prins Charles haar.

6. Afro-Amerikaanse roots

Schermafbeelding_2018-05-17_om_18.13.00

Meghan is dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en haar vader heeft zijn roots in meerdere landen liggen: Ierland en zelfs Nederland! Meghan zal niet de enige op de bruiloft zijn met Afro-Amerikaanse wortels. Kijk maar naar de Amerikaanse bisschop die tijdens de ceremonie zal spreken. Maakt het bruidspaar hiermee een statement?

7. Nieuwe achternaam

Meghan Markle krijgt niet simpelweg een nieuwe achternaam, maar een heuse titel. Hoe deze precies gaat luiden, wordt pas op de trouwdag zelf bekend gemaakt. Toch is de kans groot dat de bruid – net als schoonzus Kate – de titel ‘hertogin’ zal krijgen. Daarachter wordt nog een gebied geplakt, bijvoorbeeld ‘hertogin van Sussex’. Ook zal er in haar naam verwezen worden naar haar kersverse echtgenoot. Meghan mag vanaf 19 mei 2018 namelijk Her Royal Highness Princess Henry of Wales worden genoemd. Een hele mond vol dus!

8. Actrice

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meghan was tot voorkort beter bekend als Rachel in de serie Suits. Deze rol – en bijbehorende acteercarrière – heeft zij helaas moeten opgeven. Het is natuurlijk not done om een Britse prinses in slechts een kanten slipje te zien zoenen met een andere man. Toch was zij afgelopen week nog wel op tv te bewonderen. Of nou ja, een actrice die Meghan speelt. De mierzoete film ‘Harry & Meghan: A Royal Romance’ vertelt de romance na tussen de aanstaande prinses en haar Harry. Hoe geloofwaardig het is, weten we niet, maar cheesy is het zeker!

9. Meghan online

Facebooken op ‘Meghan Markle’ zal niet zoveel (betrouwbaars) opleveren. De aanstaande royal heeft namelijk al haar social media-accounts moeten opgeven. Meghan was erg actief op Instagram. Haar feed stond vol met vrolijke kiekjes, afgewisseld met selfies in bikini of geposeerd met glazen wijn. Die foto’s zijn vanaf nu verleden tijd. Ook haar blog heeft Meghan moeten loslaten. Ze schreef er over lifestyle, reizen, eten en vrouwenrechten.

10. Harry's wilde haren

Soldaat_Harry

Ook Harry heeft niet altijd even netjes op foto’s gestaan. In Las Vegas werd hij in z’n nakie gespot met een boel vrouwen om zich heen. Ook verscheen de prins eens in een nazi-pak op een feestje. Ja, een rebelse tijd heeft Harry wel gekend! Het lijkt erop dat hij inmiddels zijn wilde haren heeft verloren (misschien doordat hij in het leger heeft gezeten?). Gelukkig zijn de Britten gek op Harry. Oké, hij is een beetje stout, maar toch ook wel heel lief.

11. Gastenlijst

Prince Harry en Meghan Markle nodigen – in tegenstelling tot veel andere koninklijke bruiloften – geen royals uit. Natuurlijk zijn hun eigen families wel van harte welkom. Samen met de vrienden van het stel vormen zij een bescheiden groep van zo’n 800 mensen. Erg klein voor koninklijke begrippen. En dan heeft het bruidspaar ook nog eens 2630 ‘gewone’ Britten uitgenodigd. Zij mogen bij de ingang van de St. Georges Chapel staan: dichterbij kun je bijna niet komen! Deze mensen mogen volgens Harry en Meghan in het zonnetje gezet worden. Onder hen zitten een meisje dat aanwezig was bij de aanslag in Manchester en een doof jongetje dat lesgeeft in gebarentaal.

12. Queen Meghan?

Een heuse titel ligt dus sowieso in het verschiet. Maar de kans dat de aanstaande bruid zich ooit Queen Meghan mag noemen, is superklein. Zelf is ze namelijk geen troonopvolgster. Prince Harry staat op nummertje 6 in lijn der troonopvolging. Zijn vader (Charles), broer (William) en de kinderen van zijn broer (George, Charlotte en Louis) gaan hem voor. Voordat onze eigen koning Willem-Alexander aan de beurt is voor de Britse troon, zouden ruim 850 mensen eerder dood moeten gaan.

Kijk voor alle ins & outs van de Royal Wedding naar Blauw Bloed! Zaterdag 19 mei, 19.40 uur, NPO2.

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡