Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alcohol in de Bijbel

5 december 2016 Leestijd 2 min

Bijbelteksten over stamkroegen komen we in de Bijbel niet tegen, maar verhalen over het drinken van alcohol wel. Op bruiloften en feesten bijvoorbeeld, maar het diende ook als medicijn. Sommige mensen dronken alcohol om in een roes te komen, met alle gevolgen van dien. Speciaal voor jullie 8 totaal verschillende Bijbelteksten over alcohol, proost!

Kinderwens

Genesis 19:32: De twee dochters van Lot willen graag kinderen, maar helaas zijn alle mannen uit de omgeving bezet. Ze besluiten hun vader dronken te voeren zodat ze met hem naar bed kunnen en ze alsnog kinderen kunnen krijgen. Zo geschiedde.

Naakt

Genesis 9:21: Noach dronk te veel wijn en viel naakt in slaap voor zijn tent. Zijn zoon Cham vond hem de volgende ochtend. Hij vertelde dit aan zijn broers en zij wikkelden Noach in een mantel en brachten hem naar zijn tent.

Dodelijk feestmaal

Dani毛l 5: Koning Belsassar organiseerde een groot feestmaal voor een heleboel machtige mensen. Ze dronken veel wijn en prezen goden van goud, zilver, brons, ijzer, hout en steen. Dit moest hij uiteindelijk met de dood bekopen.

Medicijn

Lucas 10:33: De Barmhartige Samaritaan maakte de wonden van de gewonde man langs de weg schoon door er wijn overheen te gieten.

Roes

Genesis 43:34: Toen Benjamin met zijn broers meeging naar Egypte, gaf Jozef ze rijkelijk te eten en te drinken. Daarna raakten ze in een roes. Die nacht stopte Jozef een zilveren kelk in de zak van Benjamin. De volgende dag werden de broers op hun terugweg aangehouden op verdenking van diefstal. 

Feestmaal voor God

In Deuteronomium 14:22 staat dat men ieder jaar een feestmaal voor God moet organiseren met het tiende deel van alle opbrengsten, waaronder de wijn.

Wijze raad over drank

Spreuken 31:5-6 vertellen koning Lemuel dat hij tijdens het drinken niet zijn plichten moet vergeten, maar ook dat hij drank moet geven aan mensen met een kommervol en ongelukkig bestaan zodat ze hun armoede kunnen vergeten.    

Water in wijn

Johannes 2:1-12: Jezus veranderde 600 liter water, in 600 liter wijn op een bruiloft in Kana.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕