Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ailien: “Ik begin helaas mijn geloof kwijt te raken”

18 december 2019 · Leestijd 3 min

Een paar weken geleden vroegen we op Instagram om gebedspunten. Ailien (15) uit België stuurde toen in: ‘Ik begin mijn geloof kwijt te raken.’ In dit interview legt ze uit waarom ze twijfelt. “Ik weet zeker dat God er voor mij is, maar ik vraag me af of ik wel goed genoeg voor Hem ben.”

“Door mijn ouders ben ik katholiek opgevoed. Een vriend van mijn broer was evangelisch, hij nam mij en mijn broer mee naar een dienst van Sportquest. Sportquest is een organisatie die verschillende kampen organiseert in België en daarnaast ook diensten houdt. Dat was ontzettend leuk, ik ben ook met veel mensen in contact gekomen toen. Tegenwoordig ga ik vooral naar tienerdiensten in Zottegem.

Het geloof begin ik steeds moeilijker te vinden. Ik twijfel veel, omdat ik het lastig vind om te merken dat God er is. Ik weet zeker dat God er voor mij is, maar ik vraag me af of ik wel goed genoeg voor Hem ben. Omdat ik zoveel fouten maak, ben ik bang van niet. Ik zit hier echt mee omdat ik weet dat het God pijn doet als wij fouten maken. Gelukkig heb ik christelijke vrienden die ik vertrouw, waarmee ik over het geloof kan praten. Zij helpen mij door me moed in te praten. Daar ben ik heel blij mee."

Feesten als christen

"Ik weet niet precies wat God als goed en fout ziet. Sommige christelijke vriendinnen van me gaan feesten en genieten daar echt van. Ik zou dat eigenlijk ook wel willen doen, maar andere christelijke vriendinnen zeggen dat ik dat niet moet doen omdat het slecht is. Zelf denk ik dat het belangrijk is dat je op je manieren blijft letten en moet zorgen dat het niet slecht afloopt, maar ik vind het lastig om te weten God ervan vindt. 

Het mooiste aan het geloof vind ik dat er super veel mensen zijn die er voor elkaar zijn. Zij zijn er allemaal van overtuigd dat God bestaat en willen hun leven aan Hem geven. De mooiste ervaring die ik heb gehad met het geloof was tijdens een tienerdienst in Zottegem. Ik had echt het gevoel dat God heel dichtbij was, dat voelde zo speciaal!"

Tienerdienst

"Ik ga niet erg vaak naar de kerk. Mijn christelijke vrienden gaan naar verschillende kerken, dus ik vind het lastig om te kiezen naar welke kerk ik ga. Om de twee weken is er op vrijdagavond een tienerdienst, dat vind ik echt supertof. Daar wordt in de Bijbel gelezen en je bent met veel tieners met het geloof bezig. Hierdoor wil ik eigenlijk weer vaker naar de kerk.

Ik wil het liefste mijn geloof houden. Ik denk dat het geloof je gelukkig maakt, omdat je met zoveel verschillende mensen hetzelfde deelt. Door het geloof staan veel mensen ook dankbaarder in het leven, omdat ze iemand hebben om te danken voor de goede dingen in hun leven. Ik zie om me heen dat veel mensen zo overtuigd zijn van Jezus, zo overtuigd wil ik ook zijn!"

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡