Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Afgebrande pizzeria wordt gered door kerk in Hilversum

24 januari 2018 · Leestijd 2 min

De pizzeria van Ibrahim en Samira werd aan het begin van deze maand door brandstichting compleet verwoest. De nabijgelegen kerk Thousand Hills kwam in actie en zamelde, met nog meer andere buurtbewoners, geld in. Ibrahim: "Het is wonderbaarlijk wat hier gebeurt, zonder hun hulp waren we failliet verklaard. Christenen die moslims helpen, het kan dus gewoon!"

Samira: "In december zijn we geopend en we hebben ons hele hebben en houden in de inrichting van de pizzeria gestopt. Omdat we nog maar net open waren, was de verzekering nog niet goed geregeld. Door de brand zijn we alles kwijt." 

Overbuurman Rudy Volkerink, koster van Thousand Hills, stond de dag na de brand al op de stoep. Samira: "Hij kwam met de verbluffende mededeling dat het goed komt, dat zijn kerk ons gaat steunen."

Het is ook gewoon eigenbelang, vertelt Volkerink lachend aan De Gooi- en Eemlander: "Bij Thousand Hills zijn elke dag activiteiten. Denk aan de kledingbank, congressen. Voor vrijwilligers halen we vaak pizza’s. We waren zo blij met Ibrahim en Samira.’’

Het paar heeft weer hoop en belooft vrijwilligers van Thousand Hill in de weekenden gratis pizza. Er komt ook een Thousand Hills pizza.

Meer lezen? Check het originele artikel: De Gooi- en Eemlander

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡