Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aan welk nummer heb jij bijzondere herinneringen?

24 augustus 2018 · Leestijd 4 min

Muziek heeft een goed effect op ons geheugen. Zo kan een liedje je een bepaald moment laten herbeleven. Wij vroegen BEAM’ers hun herinneringen aan bepaalde nummers!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Het liedje Hey Brother van Avicii doet mij denken aan een moeilijke tijd. Ik was in tijd nogal alleen, en elke keer als ik dit liedje hoorde, kreeg ik nare gedachten die steeds erger werden. Als ik dit liedje nu hoor, besef ik mij dat ik door een hele moeilijke tijd ben gekomen, en dat ik blij ben dat ik er nog ben.”

Amazing Grace & Knockin' on Heavens Door waren de favoriete nummers van iemand uit mijn kerk die 2,5 jaar is overleden. Hij noemde zichzelf de grootste heiden van Nederland, maar toen hij erg ziek was werd hij een nacht wakker en vergaf hij mensen op wie hij jarenlang boos geweest was. Hierna veranderde hij als persoon in korte tijd heel erg. Hij wilde zich direct laten dopen en praatte over niets anders meer dan hoe geweldig God is, Twee weken later werd hij gedoopt, een maand later overleed hij en we zongen die twee nummers bij zijn afscheidsdienst. Ik kende hem niet heel goed, maar ik weet hoe erg hij veranderd hij was. Telkens als ik één van die twee nummers hoor denk ik aan hem. De strijd tegen kanker en hoe hij daar zo ineens God vond.”

Priceless van For King and Country. Ik voelde mij best onzeker over mijn lichaam en mijzelf, toen ik op de EO Jongerendag dat liedje hoorde. Thuis heb ik het liedje nog vaak geluisterd. En uiteindelijk ben ik tevreden over hoe ik ben.”

“De dag na de begrafenis van mijn bijzondere oom, zongen we in de kerk het nummer 10.000 Reasons en bij het couplet over ‘en op die dag als mijn kracht vermindert’, moest ik aan hem denken. Elke keer als ik dit nummer hoor denk ik aan mijn oom.”

Somewhere only we know – Keane, op de terugweg van Zuid Frankrijk om de begrafenis van mijn oma te verzorgen hebben we het album van dit lied herhaling de hele nacht geluisterd. Dit liedje is altijd blijven hangen want ik heb die nacht in de auto niet kunnen slapen, dus dit nummer is gewoon heel erg blijven hangen.”

“Bij het liedje Jezus mijn redder krijg ik altijd het gevoel terug wat ik ook had bij teenzone opwekking toen het stroom uitviel iedereen begon dat liedje te zingen, te klappen op de maat en sommigen begonnen met de zaklamp van hun mobiel te schijnen en Gods aanwezigheid ervaren in de aal dat was zo mooi dat wil ik echt weer opnieuw meemaken.”

Elke keer als ik dit nummer hoor dan denk ik aan hoe goed God er is geweest

 “Ik heb een herinnering bij Abba Vader, iets wat mijn moeder mij maanden later pas vertelde. In 2013 is mijn vader onverwachts overleden. Ik was toen 13 jaar. Mijn moeder vertelde mij dat ik diezelfde middag Abba Vader (opwekking 136) heb gezongen. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, zie ik dat dat lied in mijn leven terug is gekomen, dus elke keer als ik dit nummer hoor dan denk ik aan hoe goed God er is geweest, ondanks de nare situatie.”

“Het liedje Proof of your love van For King and Country hielp mij door mijn geestelijke strijd heen. Omdat het liedje hier ook over gaat, met als je Gods liefde gelooft de nare gedachten gelijk verdwijnen. Wat je ook in de videoclip ziet,, daarom vind ik het echt een heel mooi liedje.”

“Op Soul Survivor speelden ze het liedje van Hanne de Vries, Jezus vul ons met Uw geest en bij dat nummer voelde het alsof God mij vertelde: ‘Laat je dopen’.”

“Mijn dooplied: Broken Vessels van Hillsong, doet mij elke keer denken aan die dag.”

TEKST: IVANNE SANTING

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡