Ga naar submenu Ga naar zoekveld

8 tips om je gebed te pimpen

15 januari 2016 · Leestijd 3 min

Voor het eten, na het eten, tussendoor, voor het slapengaan, bijna nooit of de hele dag. We hebben het over bidden. Uit onderzoek van BEAM blijkt dat bidden voor 95% van de BEAM’ers belangrijk is. Maar soms kan bidden best lastig zijn. Daarom 8 tips om op een bijzondere manier te bidden.

1. Mailen met God

Vind je het lastig om tegen God te praten? In plaats van bidden kan schijven ook! Doe alsof je een brief schrijft aan God, een beetje zoals BEAM’s redacteuren elke week een brief aan de Heilige Geest schreven. In plaats van dat je de e-mail verstuurt, print je ‘m uit of bewaar je ‘m in je notitie app.

2. Bidden op WhatsApp

Open je WhatsApp en bid voor de zes contacten met wie je het laatst hebt geappt. Komt er tussendoor een berichtje binnen? Bid dan ook voor die persoon.

3. Van a-b-c- tot x-y-z

Lastig om te bedenken waarvoor je kunt danken? Ga het alfabet af! Lieve God, bedankt voor de aardappels van vanavond, bedankt voor mijn bed, bedankt dat er chips en cola bestaat.

4. Flitsgebedje

Niet zo veel tijd? Steek een lucifer aan en bid net zo lang (of eigenlijk kort) als de lucifer brandt. Oh, vergeet niet je ogen open te houden.

5. Plons

Ben je aan het piekeren? Ga naar buiten en zoek een paar flinke stenen, voor elk issue waar je mee zit eentje. Schrijf er in één woord op waar je je zorgen over maakt. Zoek een sloot, rivier of meertje op en gooi al biddend je stenen in het water.

6. Dobbelen

Pak een dobbelsteen en koppel aan elk cijfer een manier waarop je contact met God wilt hebben. Bijvoorbeeld bidden, worshippen, Bijbellezen, stil zijn, pod-cast luisteren, enzovoorts. De rest spreekt voor zich.

7. 10.000 reasons

Is die ene muur in je slaapkamer toch nog saai en leeg? Vul ‘m dan met je zegeningen. Hang elke dag een briefje op met iets waarvoor je dankbaar bent. Bijvoorbeeld een foto, een plaatje uit een tijdschrift of gewoon een post-it met een paar woorden.

8. M&M-gebed

Leuk om te doen met je huisgenoten of Bijbelkring: zet een schaal M&M’s op tafel en laat iedereen een klein handje pakken. Leg kaarten op tafel in de kleuren van de M&M’s. Iedere kleur staat voor een bepaalde groep mensen voor wie je gaat bidden: familie, vrienden, daklozen, klasgenoten, vluchtelingen, enzovoorts. 

Bron

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡