Ga naar submenu Ga naar zoekveld

8 NOVEMBER IS NATIONALE BEAM-TRUIENDAG!

29 oktober 2018 · Leestijd 3 min

Je hoort het goed, de beste dag die ooit is uitgevonden: Nationale BEAM-truiendag! Mocht je je trui al klaar hebben liggen, wacht nog heel eventjes (of doe hem alvast aan). Het is namelijk 8 november!! Pak je favoriete sweater er maar vast bij, dan leggen wij ondertussen even uit hoe het werkt.

Waarom?

Vorige week hoorden we in het nieuws dat gelovigen voor het eerst ooit in de minderheid zijn in Nederland. dat er voor het eerst minder gelovigen dan ongelovigen zijn. Wat?! Dat kunnen we als BEAM niet laten gebeuren, dus bedachten we een actie om meer van ons, christenen, te laten zien!

Op 1 november staat één ding natuurlijk centraal: je BEAM-trui dragen. We know, jij hebt je trui elke dag al aan (lol), maar op Nationale BEAM-truiendag heeft het ook nog eens doel. Doordat jij en alle anderen de trui aanhebben, gaan mensen zich afvragen: waar staat BEAM voor? Wat is dat eigenlijk? Aan jou de eer om dit toe te lichten. Wie weet krijg je dan de vraag: “Een christelijk jongerenmerk, waarom volg je dat?”. Tadaa, laat het evangeliseren beginnen! Vertel bijvoorbeeld wat het geloof voor jou betekent, wie God is en wat Jezus allemaal voor jou (en diegene) heeft gedaan. 

Ook Naomi werd aangesproken omdat ze een BEAM-trui aanhad: 
“Gisteravond liep ik buiten in mijn BEAM-trui (echt lekker warm trouwens!). Er kwam iemand langs die mijn trui zag en vroeg of ik van het ‘BEAM Team’ was. Ik werk er natuurlijk niet, maar ik vond het wel leuk klinken! Hij vroeg of het iets christelijks was en ik vertelde hem erover. Leuk dat niet-christenen dit ook kennen! Ik heb de trui nog maar een week en ik krijg nu al reactie!”

Een goede daad

Natuurlijk zal niet iedereen je bekogelen met vragen. Des te meer reden om zelf ook iets te doen. Staat de rugtas van dat meisje in de trein nog open, kan de oude buurvrouw wel een handje gebruiken bij het grasmaaien of heeft iemand zijn fietslampje aan laten staan? Help diegene. Op die manier kunnen we uitdragen dat er nog zát christenen zijn, LAAT VAN JE HOREN! Want ook hier geldt, als er gevraagd wordt om een reden: vertel over God! Hij verjaagt, net als de BEAM-trui, de kou. Dus vraag je moeder alvast om je trui vóór volgende week donderdag te wassen en zorg ervoor dat je huisgenoot hem aan je teruggeeft voor the one and only NBTD!!

Heb je nog geen BEAM-trui?! Bestel hem snel hier!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡