Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7x indrukwekkende foto's van jongeren in Oekraïne

11 april 2022 · Leestijd 3 min

Al bijna twee maanden is er oorlog in Oekraïne. We merken bij onszelf en om ons heen dat we soms een beetje oorlog-nieuws moe zijn. Daarom verzamelden wij indrukwekkende foto's van jongeren in het oorlogsgebied omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden. Laten we de mensen die vluchten uit Oekraïne niet vergeten <3

In de rij voor paspoortcontrole
ANP-446686143 (1)

Een jonge vrouw vlucht weg uit Oekraïne. Ze is in Odessa op de trein gestapt en reist naar de Poolse stad Przemysl waar ze achterin de rij aansluit voor de paspoortcontrole.

Protesteren in Griekenland
ANP-446726858

Deze vrouw heeft haar handen vastgebonden en er rode verf op gesmeerd tijdens een protestactie in Griekenland. De demonstranten zijn Oekraïners die in Griekenland wonen en stonden buiten bij het Griekse parlement. 

Meisje vlucht met hond uit Marioepel
ANP-446688377

Een jong meisje arriveert samen met haar hond in het Zaporizhzhia, 200 kilometer ten noord-westen van Marioepel, een stad in Oekraïne die zwaar onder vuur kwam te liggen.

Oekraïense jeugd steunt elkaar
ANP-446350893

Oekraïnse jongeren steunen elkaar terwijl ze staan te wachten op de bus bij de grens tussen Moldavië en Oekraïne. Moldavië is een klein land met 2,6 miljoen inwoners die de afgelopen maanden gigantisch veel Oekraïners heeft opgevangen.

Verwoeste gebouwen in Kiev
ANP-445619219

Een vrouw kijkt verdrietig voor zich uit naast een verwoest gebouw in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De stad werd door Rusland aangevallen en veel gebouwen zijn verwoest.

Jongen kust zijn vriendin vaarwel
ANP-445413956

Een jonge man kust zijn vriendin vaarwel bij het treinstation van Kiev. Hij probeert Oekraïne te ontvluchten nu het daar niet meer veilig is door de inval van Rusland.

Protesten in Rome, Italië
ANP-446168095

Oekraïners die in Italië wonen protesteren tegen de oorlog en voor vrede in Rome. Niet alleen Oekraïners demonstreren maar ook Italianen die met hen meeleven.

Hoe kan jij helpen?

Onze EO-collega's van Metterdaad, maar ook Dorcas, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze campagne samen het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne. Ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij snel en effectief noodhulp kunnen verlenen. Doe ook mee!

Wat gaan we doen met jouw hulp?

✓ Opvangen van duizenden vluchtelingen
✓ Uitdelen van dekens en bedden
✓ Uitdelen van voedsel en drinken
✓ Traumazorg voor mensen uit het oorlogsgebied 

Help mee!

BEELD: ANP

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡