Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7x naastenliefde... Door BEAM’ers!

19 januari 2018 · Leestijd 2 min

Je hoeft niet een knuffelkont te zijn om naastenliefde te hebben. Je kan naastenliefde ook in andere dingen tonen. En jullie BEAM’ers weten daar alles van!

1. 'Ik kon geen oliebol meer zien'

‘’Van mijn werk kreeg ik een zak oliebollen. Maar omdat ik al genoeg oliebollen had gezien voor die dag, heb ik ze in de trein aan random mensen uitgedeeld.’’ – Madelief (16)

2. Delen in het OV

‘’Ik heb een keer een dakloze een anonieme OV-chipkaart gegeven die ik nog had met geld erop. Daar werd hij zo blij van! Dat was heel mooi om te zien.’’ – Timo (17)  

3. Omdat opa het ook verdient!

‘’Ik ben een keer bij mijn opa gaan eten op een dag dat hij niet verwachtte dat er iemand langs zou komen.’’ -  Rianne (21)

4. Naastenliefde is er ook voor de knuffelkonten

‘’Wij zijn naar Bulgarije geweest met een mooie groep mensen om daar te helpen in een weeshuis. Daar krijg je pas veel knuffels!’’ – Simone (17)

5. Een wat duurdere helpende hand

‘’Ik heb een laptop aan mijn beste vriend gegeven zodat hij beter kan leren tijdens zijn mbo-opleiding.’’ – Iris (17)

6. Samen voor het geloof van een ander

‘’In Rotterdam waren er signalen dat moslims zich niet meer veilig voelde na de aanslagen in Canada. Wij vinden dat iedereen in vrijheid en veiligheid zijn geloof moet kunnen beleven en daarom hebben we met een groep Rotterdammers tijdens het vrijdagmiddaggebed symbolisch een menselijke keten rond de moskee gevormd.’’ – Lea (26)

7. Voor iemand die het écht nodig had

‘’Samen het zeer smerige huis van een wat oudere, mindermobiele vrouw schoongemaakt, om haar zo aan een nieuwe start te helpen.’’ – Rogier (22)

Heee, wist je dat we de meest kreezie kiekjes en filmpjes delen op ons Insta-account EOBEAM. Niet? Ga ons dan vliegensvlug volgen. Alsjeblieft dankjewel. <3

Geschreven door

Nienke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡