Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7x apps die je op vakantie écht nodig hebt

23 juli 2018 · Leestijd 4 min

Eindelijk zomervakantie! Dat betekent: eindeloos reizen en chillen. Maar ook: iets te lang in de auto zitten en suffe slaperige dorpjes bezoeken waar nét niets te beleven valt. BEAM komt je helpen met deze onmisbare apps voor je vakantie.

1. Eerste levensbehoefte: WiFi

Zul je net zien: is het eindelijk vakantie, heb je geen data meer. Of je hebt buiten Nederland helemaal geen mobiel internet. Maar geen zorgen; I’ve got your back! Met de app WiFi finder + map vind je binnen een paar seconden open wifi-punten bij jouw locatie in de buurt!

Appstore Playstore

2. Hou al je reizen bij

Niets is leuker dan verschillende landen bezoeken. Hoe leuk zou het zijn als je dit dan ook nog bij kon houden met een app? DAT KAN OOK! Met de app Been kan je bijhouden welke steden en landen je bezocht hebt. Elk land dat jij bezocht hebt krijgt een kleur, hoe leuk is dat? Zo kan jij de komende jaren alle landen in de wereld afstrepen op deze geweldige app.

Appstore Playstore

3. Altijd de routes weten op vakantie

Waarschijnlijk heb je deze app al op je telefoon, maar wist je niet af van het bestaan van deze functie. De app Google Maps! Je kan namelijk stukjes van de kaart downloaden zodat, als je geen wifi hebt, je alsnog de weg naar je favoriete restaurant of naar huis weet. Je hebt niet eens door dat je geen wifi hebt!

Appstore Playstore

4. Perfecte vakantiekiekjes

Of je het nu wil toegeven of niet, mooie vakantiefoto’s op Instagram maakt iedereen blij. Maar je wil natuurlijk niet wachten met het plaatsen van deze foto’s op al je social mediakanalen. Lang leve de apps waarmee je snel en makkelijk je foto’s kan bewerken en versturen. Natuurlijk kan je de bewerkopties van je telefoon gebruiken, maar het is veel leuker om je vakantiefoto’s nét dat beetje extra mee te geven. Met de app Snapseed (waar alle opties gratis te gebruiken zijn) kan jij jouw foto’s bewerken tot hij perfect is om online te delen. Kom maar op met die likes!

Appstore Playstore

5. Gratis offline games

Hou jij van Mario games? Dan is deze game echt iets voor jou! Er zijn al drie versies uit van deze geweldige adventure game. Het gaat om de app Dadish 1, 2 en 3. Alle drie de games geven je uren speelplezier en zijn gratis te downloaden. Je speelt een radijs die zijn kinderen kwijt is en deze moet terugzoeken door uitdagende parcours af te leggen. Je kan de spellen tegen betaling ook spelen op de Nintendo Switch.

Appstore Dadish 1 Appstore Dadish 2 Appstore Dadish 3 Playstore Dadish 1 Playstore Dadish 2 Playstore Dadish 3

6. Lees je Bijbel

Ook in de vakantie is het belangrijk om stil te blijven staan bij je geloof. Een app die niet kan ontbreken is de Bible app, zodat je altijd en overal Bijbel kan lezen. Een leesplan maakt het je ietsje makkelijker.

Appstore Playstore

7. Pray on the way

Houd de hele vakantie bij waar je dankbaar voor bent en wat je bidpunten zijn geweest. Pray as you go – daily prayer geeft je de mogelijkheid om alles - digitaal - op te schrijven. Geen gezeur meer met die eeuwige schriftjes, die de vakantie toch niet overleven.

Appstore Playstore

Geschreven door

Céline Dib

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡