Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 fabeltjes over studeren

31 augustus 2016 · Leestijd 2 min

Leuk, je gaat studeren! Waarschijnlijk heb je een hele hoop verwachtingen. Maar word niet te enthousiast, er zijn namelijk nogal wat fabeltjes als het over studeren gaat...

1. Dat studeren bestaat uit vrije tijd en feestjes

Ja, je bent flexibel. Ja, niet alle lessen zijn verplicht en ja, je kunt zomaar een dag vrij zijn. Maar dat wil niet zeggen dat studeren niet hard werken is. Die vrije dag heb je vaak ook niet voor niets maar is door school gegeven om aan je project te besteden. Probeer dus eerst een beetje in te schatten hoeveel tijd jij nodig hebt voor je projecten en tentamens, voordat je je hoofd op alle feestjes laat zien.

2. Dat je met honderden mensen in een gigantische zaal zit waarin de helft achter zijn laptop ligt te slapen
Er zullen vast wel opleidingen en scholen zijn die inderdaad gigantische collegezalen hebben, maar over het algemeen zit je bijna altijd met een man of twaalf in een normaal klaslokaal. Sorry!

3. Dat school niet verplicht is
Zoals we net al aangaven zijn er inderdaad lessen die niet verplicht zijn, maar spring nog geen gat in de lucht. Er zijn namelijk ook een hele hoop vakken waarbij je gewoon 80% aanwezigheidsplicht hebt…

4. Dat je je kunt opgeven voor allerlei naschoolse activiteiten en kekke sportteams
Er zullen vast wel een aantal naschool activiteiten zijn, maar die gaan voornamelijk via studentenverengingen. Ze liggen niet voor het oprapen, dus wil je bij bijvoorbeeld bij een sportteam? Ga dan actief op zoek en sluit je aan bij een studie- of studentenvereniging.

5. Dat studenten allemaal in gigantische campusgebouwen wonen
Misschien in Amerika, maar in Nederland zeker niet. Hier woon je met een handjevol (soms iets meer, soms iets minder) mensen in een huis waarbij de buren gewoon een stel van 80 jaar kan zijn, maar ook een familie met 6 gillende kinderen.

6. Dat je genoeg geld hebt om rond te komen
Tenzij je een geldboom hebt is dit absoluut niet waar.

7. Dat er honderden winkeltjes en koffietentjes op de campus staan

Meestal moet je het doen met een campuswinkeltje een een kantine die slechts vier uurtjes per dag open is. Als je heel erg geluk hebt is er misschien nog een koffietentje, maar dat was het dan ook wel.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡