Ga naar submenu Ga naar zoekveld

6x Jezus nooit meer vergeten

29 november 2016 · Leestijd 3 min

Jezus is het belangrijkste in je leven, maar toch vergeet je hem regelmatig. Hoe stom is dat? Gelukkig zijn er dingen die je elke dag doet en dus niet vergeet. Koppel deze dingen aan Jezus en je vergeet hem nooit meer: WIN-WIN!

Wapenrusting aan en gaan

Jij kleedt je – als het goed is – elke ochtend aan. Onderbroek, BH, shirt, trui, broek, jurkje, tuinbroek, bretels, allemaal gigantisch essentieel. Maar, STOP DE TIJD! Je bent er nog niet. Ook vandaag stap je het strijdveld weer op namens team Jezus, dus vergeet je wapenrusting niet. Zing maar mee! “Ik heb het schild van geloof, de helm van het heil, het zwaard is Gods Woord, ja ik strijd en overwin.” (Voor serieuze instructies zie Efeziërs 6

Bijbels Badderen

Niets is fijner dan na een lange, koude dag een heerlijke hete douche nemen. Het water wast je schoon. Hm, dit klinkt bekend, wie wast er nog meer schoon? O JA, JEZUS! Zoals jij de viezigheid van je lichaam wast, zo wast Jezus je schoon van je zonden. Hier over nadenken is een goede reden om nét wat langer onder de douche te blijven staan.

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

No battery

De grootste nachtmerrie – na de horrorclown uiteraard - van iedere Nederlander: telefoon / laptop leeg. Denk als dit weer eens gebeurt aan de #fallingplates video. Zonder Jezus ben je als een laptop zonder stroomtoevoer: alive, but slowly dying.

HONGER

Het is 16.00 uur en je hebt stevige trek. Het is nog geen tijd om te eten, maar je maag heeft hier geen boodschap aan. Probeer dan te bedenken, voordat je die reep chocola naar binnen schuift, dat Jezus het ‘Brood des Levens’ is. Zoals jij nu verlangt naar eten, zo mogen we ook verlangen naar meer van Jezus.

Interne wasbeurt

Studenten die geen vaatwasser hebben, maar wel gezegend zijn met slordige huisgenoten, deze is voor jullie. Als je weer eens afgewassen bekers uit het droogrek pakt, maar bedrogen uitkomt omdat de buitenkant glimt, maar de binnenkant nog steeds vies is, bedenk dan dat dit net zo werkt bij jou. Je kunt heel druk zijn met het oppoetsen van je imago en gedrag, maar wat echt telt is wat er aan de binnenkant zit. Als je de afwas dan toch samen met je huisgenoot doet, stel hem dan eens de vraag wat hem irriteert aan jou, kan je gelijk aan de slag met het opschonen van je karakter.

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tandenpoetsen met Jezus

Als je ’s ochtends je tanden poetst, een poging doet je haar te fatsoeneren en teleurgesteld naar de puist kijkt die nog steeds niet klaar is om uitgeknepen te worden, kijk je in de spiegel. Bedenk af en toe eens als je in je spiegel kijkt: ‘Nu kijk ik nog in een wazige spiegel, maar straks sta ik oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben.’ Kan je gelijk je moeder vertellen dat je een Bijbelvers gememoriseerd hebt! 

Hoe is Jezus aanwezig in jouw dagelijks leven? Laat het weten in de reacties op Facebook!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡