Ga naar submenu Ga naar zoekveld

6 tips voor als je op vakantie wilt, maar geen geld hebt

20 juni 2017 · Leestijd 3 min

Zomervakantie is heerlijk. Zon, 28 graden, water, lekker weg met je vrienden… maar dan kom je erachter dat je geen rooie rotcent op je rekening hebt staan. Balen. Niet getreurd! BEAM selecteerde 6 manieren om enorm op je vakantie te besparen! Zo kun je (bijna dan) gratis op vakantie!

1. Ga liften

1. Ga liften
Dit is 100% DE goedkoopste manier om van punt A naar punt B te komen. Houd met liften wel je eigen veiligheid goed in de gaten. Zorg ervoor dat je in koppels van twee reist, het liefst jongen-meisje. Dat is het veiligst en met meer dan twee wordt je minder snel opgepikt. Belangrijke extra tip: luister naar je onderbuikgevoel; vertrouw je het niet? Stap dan niet in. Of maak een foto van de auto en het nummerbord en stuur dat naar een familielid of vriend.

2. Ga Couchsurfen

Wil je alleen of met z’n tweeën gratis ergens verblijven? Couchsurfing is al lang onder backpackers de bekendste en goedkoopste manier om in bijna elke stad een nachtje te kunnen crashen. Mensen stellen op www.couchsurfing.com hun bank of een logeerbed aan, soms zelfs met gratis rondleiding door de stad! Lijkt het jou leuk om zelf gasten te ontvangen, dan kun jij ook jouw bank online beschikbaar stellen!

3. Ga alleen op vakantie

Niet urenlang onderhandelen met je reisgenoten over wat je wel en niet kunt betalen. Geen gedoe en kosten voor het reizen met een grote groep, lekker in je eentje van stad naar stad of van camping naar camping. Lekker goedkoop, onderweg kom je allerlei bijzondere mensen tegen en HIER staan nog 7 redenen om alleen op vakantie te gaan!

4. Ga dumpsterdiven

Geen dure restaurants, of hele maaltijden uit de supermarkt. Je kunt letterlijk je eten bij elkaar scharrelen uit vuilnisbakken en containers achter supermarkten en groothandels. Dat dit een goedkope manier is om aan je voedsel te komen, dat staat vast. Check HIER even hoe je dat het beste kunt aanpakken.

5. Bezoek gratis museumdagen en gratis festivals

Bijna iedere gemeente heeft in de zomer wel een popfestival, oogstfeest of sportweek. Zorg dat je huis-aan-huis bladen in de gaten houd en informeer bij je gemeente. Vaak staat al maanden van tevoren op de website wat er gepland is. Zet het in je agenda, regel wat vrienden, hopen dat het lekker weer is, en gaan!

6. Ga met je ouders mee

Misschien wel de saaiste optie, maar zeker goedkoop! Vraag een vriend of vriendin mee en maak er wat leuks van!

Ken jij nóg goedkopere manieren om op vakantie te gaan? Laat het ons weten! 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡