Ga naar submenu Ga naar zoekveld

6 positieve dingen aan single zijn

7 november 2016 · Leestijd 3 min

Single zijn heeft positieve kanten. BAM. Dit vertelt de gemiddelde Hollywood film met zo’n vies romantisch einde je misschien niet, maar wij vertellen het jou wel! Hier 6 keer single awesomeness.

1. FREEEDOMM

Superleuk hoor, een vriend of vriendin, maar je krijgt er gratis en voor niets een extra gezin, kerkgemeenschap en vriendengroep bij. Om het weekend naar je schoonouders, schipperen tussen verschillende kerken en elke zaterdagavond sociaal wenselijk zitten doen op verjaardagen, BAH. Niet vergeten: je vriend of vriendin heeft natuurlijk ook nog recht op qualitytime. De enige tijd die je nog voor jezelf hebt, is op de WC.

2.  Spontaniteit

Wil je plotseling een weekendje naar Londen of bedenk jij om 11 uur ’s avonds dat je niet zo’n zin hebt om naar huis te fietsen? Je bent single, dus why not? Boek die vlucht of blijf slapen bij een goede vriend of vriendin. Niemand die jij op de hoogte hoeft te brengen of, erger nog, met je mee moet nemen op je spontane avontuur.  

3. Daten

Weet je hoeveel mooie schepsels God heeft gemaakt? Nee? Kijk dan maar eens goed om je heen! Jij bent single, dus je mag genieten van mooie mannen en vrouwen om je heen. Schraap al je moed bij elkaar en vraag af en toe eens of iemand zin heeft om samen een drankje te doen. Een goede, christelijke openingszin nodig? Zoek niet langer.

4. No more drama in my life

Niet janken in je bed omdat hij verliefd is op een ander, geen slapeloze nachten omdat je elkaar echt niet begrijpt en je niet onzeker voelen omdat ze de laatste tijd zoveel contact heeft met die nieuwe klasgenoot. Kortom: GEEN DRAMA.

5. Tijd om uit te zoeken wie je bent

Het is goed om te weten wat je lengte, schoenmaat en kleur van je ogen is, maar geloof me, er is meer te ontdekken. Wat zijn jouw talenten en wat zijn je dromen? Op welke manier gebruikt God jou in zijn koninkrijk? Als je single bent, heb je alle tijd om dit te onderzoeken zonder dat er iemand in je nek staat te hijgen en wil dat je blijft hoe je bent. Of dat je juist verandert.

6. EVERY DAY NO SHAVE DAY

We kunnen wel doen alsof dit geen ding is, maar mensen, even eerlijk. Het is toch heerlijk dat je geen vriendin hebt die je baard vindt prikkelen? En dat het oerwoud op je benen jouw oerwoud is en van niemand anders? Single zijn betekent niet hoeven scheren. Fantastisch.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡