Ga naar submenu Ga naar zoekveld

6 dingen die je NIET tegen je single vrienden moet zeggen

12 november 2019 · Leestijd 4 min

Als iemand single is krijgt hij of zij hoogstwaarschijnlijk vaak ongevraagd advies van vrienden, ouders, tantes, ooms, vriendinnen, opa's, oma's, vaag-bekenden en mensen die naast ze staan bij de bushalte. Irritant wel, want waarom die pressure? Hier 7 dingen die een single persoon te vaak hoort en die je dus beter niet meer kunt zeggen.

1. "Ah sorry, het spijt me!"

Het is verwarrend als mensen op jouw single status reageren alsof je net gediagnosticeerd bent met een ernstige ziekte. Tuurlijk zijn er mensen die graag een relatie zouden willen hebben, maar om het in de categorie ‘ziekte’ te zetten gaat een beetje ver. Geef liever een beetje ruimte aan je vriend om te vertellen hoe het is om single te zijn, het kan prima dat hij of zij het heerlijk vindt!

2. "Huh, maar je bent zo leuk?!"

Het is bedoeld als een compliment, maar het kan een beetje aanvallend overkomen. Het voelt alsof er iets mis met de ander is als je ontzettend verbaasd bent dat hij (nog) geen relatie heeft. Alsof alleen hele leuke mensen uiteindelijk in een relatie belanden en gekkige, minder leuke mensen niet. Zo werkt het niet: mensen zonder relatie zijn niet stom en er zijn genoeg mensen in een nogal ongezonde relatie.

3. "Ik ken nog wel een leuke vrijgezel!"

Als iemand graag een wingman wil, vraagt hij dat. Het is dus niet nodig dat jij je vrijwillig in die rol forceert en een date voor de ander regelt. Het zou namelijk zomaar eens kunnen dat de ander prima gelukkig is als single en hij nu wederom het idee krijgt dat hij incompleet is zonder ‘wederhelft’. Het laatste waar singles behoefte aan hebben is een ongewild, ongemakkelijk gesprek met een andere single die daar hoogstwaarschijnlijk ook niet op zit te wachten.

4. "Gebruik deze tijd om een betere persoon te worden!"

Super irritant ook deze. Alsof een persoon in een relatie daar niet meer mee bezig hoeft te zijn. In welke levensfase je ook zit, jezelf ontwikkelen is goed en belangrijk. Stop dus even met doen alsof single mensen het hardste moeten werken voordat ze naar het volgende niveau (namelijk een relatie) door kunnen. Klopt niets van.

5. "En daarom ben jij nog single.."

Vaak wordt dit gebracht als grapje en lachen we er hartelijk om, maar beter stoppen we hiermee. Het klinkt misschien grappig, maar het idee dat je afgeeft is dat je een bepaald level gehaald moet hebben voordat je een relatie kan hebben. De reden dat iemand single is, is nooit zo simpel. Elke persoon heeft een uniek verhaal dat je met dit soort grappen ontzettend tekort doet. Als je een persoon niet door en door kent, bevind je je absoluut niet in de positie om dit soort grappen te maken. En als je zelf wél een relatie hebt en dit soort grappen maakt, is de conclusie dat je arrogant bent. Hoe dan ook geen goed idee dus.

6. "Knap hoor, ik zou het niet kunnen.."

Het enige wat je met deze opmerking bereikt is dat je single vriend(in) zich awkward voelt en de behoefte voelt uit te leggen dat het allemaal niet zo verschrikkelijk is als het blijkbaar lijkt. Er zijn genoeg mensen die ervan genieten single te zijn. Daarnaast is het niet bepaald empathisch om dit te zeggen omdat single zijn vaak geen bewuste keuze is. Beter ben je gewoon geïnteresseerd in het leven van deze vriend(in) en maak je geen ongepaste opmerkingen over zijn of haar relatiestatus. Nergens voor nodig.

We beelden deze slechte opmerkingen met liefde voor je uit:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tekst gebaseerd op dit artikel van RELEVANT.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡